fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
L'Ajuntament mostra el seu desacord amb el dictamen de la Generalitat sobre el llibret d'Hazte Oir -Societat- 05/03/2017

La Regidoria de Polítiques LGTBI va presentar una denúncia davant la Generalitat de Catalunya en relació al llibret que havia arribat a les escoles de Ripollet, llibret editat per l'organització ultracatòlica Hazte Oir amb el títol ¿Sabes lo que quieren enseñar a tu hijo en el colegio?. Las leyes de adoctrinamiento sexual. (vegeu notícia relacionada)

L'Ajuntament mostra el seu desacord amb el dictamen de la Generalitat sobre el llibret d'Hazte Oir -Imatge 1-

En aquest sentit, el govern vol manifestar la seva indignació i absolut desacord vers el dictamen emès, que deixa impune les expressions contràries als drets de les persones LGTBI que es recullen en aquesta guia.

El regidor de polítiques LGTBI, Fran Sánchez, manifesta que "no podem entendre com és possible que, com segons diu la mateixa resolució, tota la informació que conté el fulletó és contrària a la llei i que no es tramiti cap sanció per vulnerar l'article 30 de la llei 11/2014". No obstant això, Sánchez també avança que "presentarem els recursos i al·legacions que escaiguin contra aquest dictamen".

D'altra banda, l'Ajuntament de Ripollet vol adherir-se al comunicat emès per la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, de la qual Ripollet forma part.

Rebuig de la Xarxa de municipis LGTBI a l'autobús de l'odi

La Xarxa de Municipis LGTBI manifesta el seu total i absolut rebuig al bus organitzat per l'organització ultra catòlica "Hazte Oir" amb el lema "Los niños tienen vulva y las niñas pene, que no te engañen". Aquest bus té previst entrar a Catalunya i, en concret, fer escala a tres municipis, Barcelona, Sant Cugat del Vallès i L'Hospitalet de Llobregat. Tots tres municipis han acordat no autoritzar que el bus passi per les seves localitats.

La Xarxa de municipis LGTBI es posa al servei de les tres poblacions per aportar tot el suport que s'escaigui tant polític, com tècnic.

Catalunya va aprovar el 2 d'octubre de 2014 la llei 11/2014 que garanteix els drets del col.lectiu LGTBI. Per això, exigim a la Generalitat que, de forma cautelar i a l'empara de la llei contra la LGTBIfòbia, prohibeixi el pas del bus de l'odi pels carrers i places dels nostres pobles i ciutats. Som un país amable que no accepta discursos d'odi que criden a la violència vers els i les infants i adolescents trans.

Cal ser més contundent que mai davant aquest perillós augment de manifestacions que fomenten la transfòbia.

El govern de la Generalitat té les eines. Hi cal que de forma contundent deixi tancat aquest terrible episodi de forma exemplar. Per aquest motiu, la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya ofereix el seu suport perquè adopti totes les mesures necessàries que permetin una resposta contundent i exemplar a aquesta intolerable iniciativa.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal