fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Arrenca la Taula Animalista amb una primera campanya per controlar les colònies de gats -Serveis- 23/12/2016

Aquest dijous, 22 de desembre, es va celebrar la primera sessió de la Taula Animalista. Es tracta d'una nova plataforma, formada per les forces polítiques, els cossos de seguretat, entitats i tècnics municipals, que té l'objectiu d'analitzar diferents situacions relacionades amb els animals a Ripollet, i dissenyar les accions i campanyes necessàries. A la presentació de la Taula Animalista, hi eren presents el nou regidor de Protecció Animal, Fran Sánchez, i la portaveu del grup municipal d'ERC-JpR, Lurdes Serra, que va ser el partit que va impulsar la creació d'aquesta Taula a través d'una moció al Ple de gener. Aquesta moció va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals.

Arrenca la Taula Animalista amb una primera campanya per controlar les colònies de gats -Imatge 1-Arrenca la Taula Animalista amb una primera campanya per controlar les colònies de gats -Imatge 2-Arrenca la Taula Animalista amb una primera campanya per controlar les colònies de gats -Imatge 3-Arrenca la Taula Animalista amb una primera campanya per controlar les colònies de gats -Imatge 4-

La Taula està formada pels representants dels grups polítics, la tècnica municipal Rosa Moragas, membres dels cossos de seguretat, representants de la protectora de Mataró -entitat amb la qual està treballant el consistori ripolletenc- i l'entitat Animales Ripollet, molt implicada en la cura dels animals que viuen al carrer. La Taula, però, vol obrir-se a tota la ciutadania, raó per la qual també hi seran dos ciutadans a títol particular. La Taula Animalista comptarà amb una dotació econòmica de 5.000 euros, i la seva intenció és reunir-se de forma bimensual, amb un treball constant.

Durant la presentació, es va anunciar que des de fa uns dies ja s'ha posat en marxa una campanya per controlar les colònies de gats. La idea és agafar els animals, castrar-los, desparasitar-los i tornar-los a la colònia. D'aquesta manera, es pot controlar la seva població i, al seu torn, es vol explicar a la ciutadania els beneficis de les colònies de gats. Aquesta és la primera acció de la Taula. Es plantegen fer un carnet per a les persones que donen menjar als gats, per a que només aquestes persones puguin alimentar-los. A més, se'ls administrarà menjar específic per als gats i també s'està col·laborant amb els veterinaris de la vila per fer un treball conjunt.

La Taula Animalista ja s'ha marcat altres objectius a llarg termini, com és iniciar una campanya per una tinença responsable d'animals, conscienciar sobre la necessitat de censar els animals domèstics, continuar amb la campanya de les caques de gos o controlar la població de gossos perillosos, entre altres.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal