fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Activitat a la Jugatecambiental per conèixer la biodiversitat del parc dels Pinetons -Medi Ambient- 09/11/2016

La Jugatecambiental comptarà diumenge amb la col·laboració de l'associació ripolletenca Fauna Mediterrània (Faumed) en l'activitat anomenada tèsting de biodiversitat, la qual tindrà lloc d'11.30 a 13.30 hores al parc dels Pinetons. L'activitat consistirà en penjar les caixes niu per a ocells que es van construir en la sessió de la Jugatecambiental del 2 d'octubre. Els participants també aprendran la biodiversitat que es pot trobar al parc dels Pinetons.

Activitat a la Jugatecambiental per conèixer la biodiversitat del parc dels Pinetons -Imatge 1-

Després de penjar les caixes niu es geolocalitzaran per poder fer-ne un seguiment posterior i poder observar amb el temps quines han estat utilitzades per ocells i quins ocells s'hi han trobat. També es posarà a disposició dels participants la zona de jocs ambientals de la Jugateca amb activitats diverses com jocs de taula, acolorir dibuixos, llegir contes de temàtiques ambientals, jugar amb construccions, entre altres. En aquest espai, els infants de diferents edats poden gaudir de totes elles en companyia de la seva família i amics.

Totes les activitats de la Jugateca són gratuïtes. Aquesta activitat no requereix inscripció prèvia. De fet, diumenge passat, 6 de novembre, primer diumenge fred de tardor, la Jugatecambiental va acollir l'activitat anomenada Els valors del parc dels Pinetons en joc. Jugues? en la qual van participar una seixantena de persones.

Aquesta és una activitat que forma part del Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat. A través de tres jocs cooperatius i dinàmics, es van destacar aspectes diferents de l'ecosistema del parc dels Pinetons i beneficis que ens aporta a les persones. Es va jugar i parlar tot aprenent els valors que pot transmetre el parc dels Pinetons segons les seves funcions: com espais de tranquil·litat, de refugi de biodiversitat i de filtració de l'aigua. També va haver-hi espai per a la reflexió i per a pensar propostes per tenir actituds que ajudin a conservar-lo i millorar el seu funcionament.

Foto: Participants en la sessió de la Jugatecambiental del 6 de novembre.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal