fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
El govern de Ripollet demana "prudència i transparència davant la compra de l'Hospital General" -Sanitat- 25/10/2016

El passat divendres, el govern municipal coneixia la notícia de la compra de l'Hospital General de Catalunya per part de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya. Davant aquesta notícia, el posicionament és similar al dels ajuntaments veïns: instar a la Conselleria a detallar l'operació, ja que aquesta compra ha estat inesperada tant pels consistoris com per la població. Segons l'alcalde, José M. Osuna "prenem l'anunci amb cautela, perquè són molts els dubtes que se'ns presenten i esperem una ràpida resposta del conseller Comín a la sol·licitud del Consell Comarcal de fer una reunió amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca. Ripollet vol ser partícip en el debat sobre les necessitats hospitalàries de la nostra zona".

El govern de Ripollet demana "prudència i transparència davant la compra de l'Hospital General" -Imatge 1-
En aquest sentit, un dels dubtes més importants per a Ripollet és el transport públic per accedir a aquest hospital, ja que, actualment no hi ha forma que els veïns i veïnes de Ripollet vagin a l'HGC de forma ràpida en transport públic.

D'altra banda, també es presenten dubtes en el vessant econòmic, ja que l'HGC ja ha estat rescatat en diverses ocasions i, segons el parer municipal, abans de posar un preu de compra que serà pagat per tots i totes, cal fer una auditoria per garantir que no es tracta de l'enèsim rescat. Segons Osuna, "en aquesta mateixa línia defensarem que tota l'activitat que es pugui desenvolupar en l'HGC sigui pública".

No obstant això, des de Ripollet el govern municipal segueix apostant per la construcció de l'hospital Ernest Lluch, públic i de qualitat, mentre no es demostri amb dades concretes que la proposta del conseller és la millor per a la població de Ripollet. L'alcalde recorda que "cal tenir en compte que, fins ara, cap conseller ni consellera de salut ha donat respostes reals a la necessitat d'hospital a la nostra zona del Vallès i estem cansats de promeses incomplertes". En aquest sentit, també recorda la necessitat de millorar i potenciar l'atenció primària com a via per ajudar a no saturar els centres hospitalaris.

Finalment, el govern municipal, tot i reconèixer la bona voluntat i iniciativa del conseller Comín per desprivatitzar la sanitat del nostre país, espera que sigui sensible a les necessitats de la nostra zona i que s'avanci cap a una sanitat de titularitat i gestió 100% públiques i de qualitat.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal