fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 7 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Entendre i reduir la factura de la llum, a l'abast de tots els ripolletencs -Medi Ambient- 06/10/2016

El Centre Cultural acollirà el pròxim 17 d'octubre, a les 18 h, una xerrada sobre el Punt d'informació sobre l'estalvi energètic. Es tracta, tal i com ha explicat aquest dijous, el regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes, "d'un servei a disposició dels ciutadans per tal de promoure l'estalvi energètic, reduir la factura de la llum i les emissions de cO2". Aquest projecte està impulsat per l'Ajuntament de Ripollet, la Casa Natura i l'Associació Ripollet Natura. Serà precisament Núria Cuello, arquitecta especialitzada en gestió energètica i membre de l'Associació Ripollet Natura l'encarregada d'atendre als ciutadans i assessorar-los de forma personalitzada a partir de la seva factura de llum i una qüestionari sobre instal·lació, aparells elèctrics i hàbits a la llar.

Entendre i reduir la factura de la llum, a l'abast de tots els ripolletencs -Imatge 1-Entendre i reduir la factura de la llum, a l'abast de tots els ripolletencs -Imatge 2-

La passada primavera ja es va fer una prova pilot amb 10 famílies de Ripollet que va tenir molts bons resultats. Segons ha explicat la mateix Cuello, la factura de la llum pot baixar entre un 20 i un 30%, aplicant els consells que se'ls facilita, ja sigui quant a la tarifa i potència contractada a la llar, com amb l'aplicació de canvis en relació a l'aïllament tèrmic de portes i finestres, l'eficiència energètica dels electrodomèstics o la il·luminació, entre d'altres aspectes.

El Punt d'Informació sobre l'estalvi energètic s'instal·larà entre octubre i novembre a les seus de les associacions de veïns de Maragall, Tiana i Can Mas, de 17.30 a 19.30 h. Durant la xerrada del proper 17 d'octubre s'informarà de les dates concretes i qui vulgui ja podrà sol·licitar cita prèvia per ser atès. Aquesta és necessària i s'ha de fer trucant al telèfon de Casa Natura 670 291 277 (de dilluns a divendres de 10 a 13.30 h) o bé enviant un correu electrònic a casadenatura@gmail.com. Caldrà portar almenys una factura de la llum (millor si és la última rebuda). Un cop feta la visita, cada ciutadà rebrà un informe personalitzat i es farà el seguiment telefònic passades unes setmanes.

Núria Soto, de l'Associació Ripollet Natura, ha explicat que a banda d'aquest projecte, des de la Casa Natura es vol continuar treballant en aquesta línia d'educació ambiental, impulsant i promovent hàbits d'estalvi energètic i conscienciant de la importància de la implicació de tota la societat per tal de reduir les emissions de cO2.

Tal i com ha explicat la tècnica de Medi Ambient, Rosa Moragas, és possible que aquest projecte tingui continuïtat a la primavera, tot i que despendrà de la valoració feta en finalitzar aquestes primeres sessions.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal