fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Malestar amb les empreses elèctriques i del gas per manca de compromís contra la pobresa energètica -Societat- 22/09/2016

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental han expressat el seu malestar davant les traves i la manca de resposta de les companyies subministradores elèctriques i del gas, en relació a la proposta de crear un fons social per lluitar contra la pobresa energètica. Després d'una reunió a la seu del Consell Comarcal, els alcaldes han acordat que els mateixos municipis iniciïn procediments sancionadors a les companyies que no compleixin amb la Llei de pobresa energètica. La normativa preveu que no es realitzi cap tall del servei sense un informe d'exclusió per part dels serveis socials municipals. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha assenyalat: "No hi ha un compromís institucional de les companyies elèctriques i del gas en la pobresa energètica. Des dels ajuntaments volem entrar en el debat i tenim capacitat d'incidència en el mercat". Els municipis valoraran en futures contractacions la implicació de les empreses subministradores en el fons social comarcal.

Malestar amb les empreses elèctriques i del gas per manca de compromís contra la pobresa energètica -Imatge 1-

Els representants polítics també han estat d'acord a obrir un debat sobre el model de gestió dels serveis públics, en què es valori la internalització de serveis i la seva mancomunació en alguns casos. L'objectiu és buscar la màxima eficiència dels serveis i dels recursos públics, la transparència en la despesa i tenir en compte les condicions laborals dels treballadors que presten el servei.

Ripollet és un dels municipis que ja ha apostat per obrir aquest debat i buscar-ne fórmules. Així doncs, aquest any va signar un acord amb Cerdanyola, Sabadell, Barberà del Vallès i Badalona per treballar plegats per la internalització de serveis i recuperar serveis sota la gestió i control públic a partir de la participació directa dels seus veïns. Ripollet també ha obert la porta a estudiar la recuperació de la gestió de l'aigua o el servei de neteja d'instal·lacions municipals, coincidint amb la fi dels contractes de serveis amb les empreses externes que actualment hi treballen.

Fotos: Consell Comarcal del Vallès Occidental.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal