fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 29 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
El govern reitera el seu compromís amb l'aplicació de la Llei d'emergència de l'habitatge i energia -Societat- 19/04/2016

Davant la possibilitat de què el govern en funcions de l'Estat interposi un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, el govern municipal de Ripollet ha fet pública una nota de premsa per "reiterar el seu ferm compromís amb la posada en marxa i aplicació immediata d'aquesta llei al nostre territori". La Llei 24/2015 és fruit del treball fet pel Grup Promotor de la ILP Habitatge, que inclou la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH), Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE) i l'Observatori DESC. Així doncs, aquesta llei dóna eines als ajuntaments per tal de poder implementar polítiques socials actives i realistes en relació a dos greus problemàtiques com són la pobresa energètica i el dret a l'habitatge.

El govern reitera el seu compromís amb l'aplicació de la Llei d'emergència de l'habitatge i energia -Imatge 1-

Les sancions que calguin
A Ripollet, des del passat mes de desembre, l'Ajuntament està en contacte permanent amb les empreses subministradores d'energia per tal de garantir el compliment de la citada llei. A més, el govern continua la campanya endegada el passat mes de març per detectar quins habitatges estan realment buits i quines són les necessitats d'habitatge a Ripollet. Segons l'escrit, "A partir d'aquí, s'esgotaran totes les vies de diàleg amb els bancs per tal d'aconseguir el compliment de la llei 24/2015, mitjançant el lloguer social i el reallotjament de famílies desnonades". I afegeix: "En cas que les entitats bancàries es neguin a donar aquesta sortida als seus habitatges buits l'Ajuntament no dubtarà en aplicar les sancions que també es recullen en la mateixa llei. Per tant, el govern municipal mostra el seu rebuig al possible recurs d'inconstitucionalitat perquè la llei 24/2015 és indispensable per tal d'evitar desnonaments, donar una alternativa habitacional adequada, mobilitzar pisos buits i evitar talls de subministraments bàsics".



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal