fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Aclariments sobre l'anul·lació de la parada Meridiana-S'Agaró de la línia de bus e4 -Serveis- 09/02/2016

En relació a l'anul·lació de la parada d'autobús Meridiana-S'Agaró del servei E4 Ripollet-Barcelona per autopista (vegeu més avall la notícia relacionada), la Regidoria de Mobilitat i Transport Públic vol aclarir quins han estat els motius que han argumentat aquesta supressió.

Aclariments sobre l'anul·lació de la parada Meridiana-S'Agaró de la línia de bus e4 -Imatge 1-Aclariments sobre l'anul·lació de la parada Meridiana-S'Agaró de la línia de bus e4 -Imatge 2-

Aturar-se en aquesta parada fa que l'autobús hagi d'abandonar el carril BUS-VAO només sortir de la C-58. Aquest fet provoca un retard del servei de 5-10 minuts perquè s'agafa la retenció que hi ha a la Meridiana des d'aquesta parada fins que es torna a agafar el Carril Bus, a l'altura de l'avinguda de Rio de Janeiro. En canvi, si aquesta parada no s'hagués de fer, l'itinerari podria continuar pel carril BUS-VAO fins a l'avinguda de Rio de Janeiro.

La parada Meridiana-S'Agaró està situada a l'inici del carril d'incorporació a les rondes. Aquest carril presenta habitualment retencions importants com es mostra a la fotografia extreta del Google Maps. A més, des de la parada fins a la de l'avinguda de Rio de Janeiro no hi ha carril bus pel lateral dret, així que no hi ha un carril preferent i el bus pateix les retencions habituals que presenta aquesta via.

A més, aquesta parada presenta una baixa demanda de passatgers, només un 1% del passatge la fa servir. En autobusos amb una ocupació de 70 persones/bus, només un usuari en fa ús en hora punta quan l'autobús va ple, provocant que tota la resta de passatgers no puguin gaudir d'un servei més directe i ràpid fins a la destinació final, on baixen el 99% de passatgers. Per tant, amb l'anul·lació de la parada s'aconsegueix un dels objectius del servei, ser ràpid i directe.

De fet, la parada de S'Agaró, direcció Ripollet, no es realitza en aquest servei E4 des d'octubre de 2012, quan va entrar en funcionament el carril BUS-VAO. Aquesta parada, però, tant en direcció a Ripollet com en direcció a Barcelona, es cobreix amb la línia 620, amb una freqüència diària de 30 minuts durant tot el dia, els 365 dies de l'any.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal