fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 18 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
L'Ajuntament acull la celebració d'un matrimoni civil amb caràcter reivindicatiu -Societat- 18/12/2015

Aquest dissabte, 19 de desembre, a les 12 hores, la sala de plens de l'Ajuntament acollirà una celebració de matrimoni civil molt especial. Es tracta d'un noi valencià i un noi xinès, residents a la Xina, que es volen casar però la legislació xinesa no ho permet, ni tan sols al consolat espanyol a Pequí. El regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, serà l'encarregat d'oficiar el matrimoni, després que la parella contactés amb ell per demanar si era possible celebrar el matrimoni a Ripollet. Una història d'amor que arriba al seu punt àlgid a 9.000 quilometres de casa dels nois.

L'Ajuntament acull la celebració d'un matrimoni civil amb caràcter reivindicatiu -Imatge 1-

Així, aquesta cerimònia serà quelcom més que un casament, ja que servirà per deixar constància de la necessitat que aquesta situació canviï. El consistori considera que el col·lectiu LGTBI ha de tenir els mateixos drets a tots els països del món, s'han de poder casar, tenir fills i tenir una llei que els empari i defensi, com és el cas de Catalunya amb la llei contra la LGTBIfòbia.

L'estat espanyol ha estat el segon país on el col·lectiu LGTBI es pot casar i, encara que mica en mica es va normalitzant aquesta situació, a la resta de països queda molt per fer. Per aquest motiu el govern ha volgut fer públic aquest acte privat, perquè serveixi com a recordatori de les injustícies que, encara avui, en un país com la Xina, pateix el col.lectiu LGTBI.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal