fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 5 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
El Gran Recapte recull a Ripollet més de 10.000 kg d'aliments -Societat- 01/12/2015

El Banc dels Aliments va recollir entre els dies 27 i 28 de novembre més d'una vintena de banyeres de 425 kg cadascuna, gràcies a la tasca d'una setantena de voluntaris de Ripollet i a les aportacions de milers de ciutadans. D'aquests aliments, 6.375 kg es destinaran a Càritas Parroquial i la resta al Centro Reto, que són les dues entitats receptores del Banc dels Aliments. A més, els centres comercials on es va realitzar el recapte tenen un conveni amb el Banc dels Aliments en el que es comprometen a donar una quantitat igual o similar a la recaptada aquests dos dies.

El Gran Recapte recull a Ripollet més de 10.000 kg d'aliments  -Imatge 1-El Gran Recapte recull a Ripollet més de 10.000 kg d'aliments  -Imatge 2-El Gran Recapte recull a Ripollet més de 10.000 kg d'aliments  -Imatge 3-El Gran Recapte recull a Ripollet més de 10.000 kg d'aliments  -Imatge 4-

Aquest any, però, la recollida ha estat una mica inferior a la de l'any passat. Pel que fa als aliments recollits per a Càritas Parroquial, aquests representen el 33% del que necessita Ripollet, segons l'organització, tenint en compte que Càritas atén 632 persones, dos cops al mes, durant tot l'any. És per aquest motiu que el Banc dels Aliments els farà arribar d'altres poblacions la quantitat d'aliments que resten fins arribar als 19.128 kg, que és el que tenen assignat, fruit del Gran Recapte.

Crida solidària
Amb aquests aliments, Càritas en tindrà reserves per a 3-4 mesos. Des del Banc dels Aliments, el seu coordinador local, Daniel Reguero, ha fet una crida solidària dirigida tant a ciutadans com a polítics. Així, demana als governs que treballin per aconseguir un sistema de protecció social que tingui incidència en la distribució de la riquesa, recordant que actualment "hi ha treballadors que no surten de la pobresa". Alhora, anima a aquelles "persones que tenen possibilitats, a fer aportacions més fermes". Per últim, Reguero anima a tothom qui pugui a apuntar-se com a voluntari per a les crides periòdiques que fa Càritas, per tal de "donar suport a un col·lectiu que tenim al nostre costat i que necessita anar a recollir aliments per sobreviure". Les persones interessades poden apuntar-se directament al web del Gran Recapte o al correu electrònic granrecapteripollet@gmail.com.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal