fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Llaç vermell contra la SIDA i la no discriminació de les persones amb VIH -Societat- 01/12/2015

Al voltant d'una trentena de persones, la majoria personal de l'Ajuntament de Ripollet, s'ha sumat a la iniciativa de les regidories de Salut Pública, Joventut i Polítiques LGTBI per crear un llaç vermell humà amb motiu del Dia Mundial de Lluita contra la Sida. L'acte ha tingut lloc aquest dilluns, 30 de novembre, davant l'Ajuntament de Ripollet i s'ha iniciat amb la lectura d'un manifest a càrrec de l'Alcalde de Ripollet, Jose María Osuna i la intervenció de Joaquim Roqueta, president de Gais Positius.

Llaç vermell contra la SIDA i la no discriminació de les persones amb VIH -Imatge 1-Llaç vermell contra la SIDA i la no discriminació de les persones amb VIH -Imatge 2-Llaç vermell contra la SIDA i la no discriminació de les persones amb VIH -Imatge 3-

L'objectiu de l'Ajuntament, segons Osuna, és ajudar a la millora de la prevenció, visualitzar i difondre el treball que realitzen les associacions i entitats que treballen a l'àmbit de la SIDA, promoure un missatge en comú sobre la garantia del dret a la salut i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH. "La SIDA no és una cosa del passat", ha assegurat Osuna i ha volgut recordar a totes les persones que ens han deixat a conseqüència del VIH SIDA i a "tots els que s'han vist marginats per l'estigma que encara hi ha sobre la SIDA i que cal superar i eradicar" amb potents polítiques d'informació i sensibilització. L'alcalde també s'ha mostrat compromès amb la implementació de la Llei 11/2014 del 10 d'octubre i ha exigit a la Generalitat tots mitjans necessaris per eradicar la pandèmia, sempre d'acord amb les entitats que lluiten contra la SIDA.

Joaquim Roqueta, per la seva part, ha felicitat l'Ajuntament per la iniciativa i ha explicat que el Dia Mundial de la SIDA ha de ser un dia d'acció comunitària per tal de "fomentar, conscienciar tota la societat i poder implicar-la en la lluita contra el VIH". Cal un treball multidisciplinari per arribar als objectius marcat per Nacions Unides, com ara la finalització de l'epidèmia pel 2030 i aconseguir pel 2020 l'objectiu 90, 90, 90, consistent en augmentar al 90% el nombre de persones amb VIH diagnosticades, el de persones amb tractament i que d'aquestes, el 90% tingui la càrrega viral indetectable. També ha reclamat a la Generalitat aplicar l'acord nacional per fer front a l'epidèmia del VIH a Catalunya, signat per tots els grups polítics ara fa gairebé dos anys, prioritzant el pacte social per a la no discriminació de les persones que conviuen amb el VIH.

A l'acte també eren presents els regidors de Salut, Joventut i Polítiques LGTBI. Tot seguit s'ha fet el llaç vermell, donat que la majoria d'assistents anaven vestits amb aquest color. La idea és ara compartir la foto a les xarxes socials amb l'etiqueta #LlaçosperlaSida i fer-ne difusió abans, durant i després de l'1 de desembre, Dia Mundial de Lluita contra la Sida. L'activitat és una iniciativa del Comitè 1 de Desembre-Plataforma Unitària d'ONG-SIDA de Catalunya i vol comptar amb la col·laboració de la ciutadania, entitats i administracions de tota Catalunya.

Més activitats
Aquest dimarts, dia 1, de 17 h a 20 h i el dimecres 2, de 10 h a 13 h , davant del Casal de joves, es posarà un estand amb material preventiu, facilitat per Gais Positius, i tot tipus d'informació sobre VIH SIDA. La Regidoria de Joventut, a més, ha preparat un espectacle teatral i tallers sobre la SIDA per als joves dels instituts de Ripollet.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal