fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet mostra el seu rebuig a la violència masclista -Societat- 25/11/2015

La lectura d'un Manifest i la hissada de la bandera de la lluita feminista ha estat el punt d'inici dels actes de commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones. L'alcalde de Ripollet, José María Osuna, i la regidora de Polítiques de Gènere i Feminismes, Mònica Laborda, han estat els encarregats aquest dimecres, 25 de dimecres, de llegir el Manifest per l'eliminació de la violència masclista. Osuna ha declarat que l'Ajuntament de la vila vol "expressar el rebuig i la condemna per qualsevol forma de violència masclista" i, a la vegada, "mostrar tot el suport a les entitats feministes del país i, en especial, a Vallès Feminista, un moviment de coordinació de la comarca que ha de ser la punta de llança en la lluita feminista i antipatriarcal".

Ripollet mostra el seu rebuig a la violència masclista -Imatge 1-Ripollet mostra el seu rebuig a la violència masclista -Imatge 2-Ripollet mostra el seu rebuig a la violència masclista -Imatge 3-Ripollet mostra el seu rebuig a la violència masclista -Imatge 4-Ripollet mostra el seu rebuig a la violència masclista -Imatge 5-

José M. Osuna ha llençat un missatge als homes: "hem de desconstruir la nostra masculinitat i ser permanentment crítics amb què fem i el que diem". Durant el seu discurs, l'alcalde ha assegurat que els homes han de "prendre consciència que som nosaltres els agressors, i que tenim a les nostres mans acabar amb aquest terror masclista".

Per la seva banda, la regidora Mònica Laborda ha assegurat que la violència contra les dones és "una realitat persistent i cruenta". Per posar-hi solució, Laborda ha indicat que és "imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten en sexisme, com ara imatges que tracten el cos de les dones com a objecte sexual, les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals, o la banalització del masclisme".

Els actes de commemoració pel Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones continuen dimecres a la tarda, a partir de les 18.30 hores, amb un cinefòrum i un berenar al Centre Cultural a càrrec de la Taula de Dones. Així mateix, el Centre Cultural també és l'escenari escollit per a un taller d'autodefensa per a dones, que es durà a terme dissabte, 28 de novembre, a partir de les 17 h, al Centre Cultural. És un curs pràctic on es treballaran aspectes que permeten defensar-se davant d'un atac. El taller anirà a càrrec de Karin Konkle, llicenciada en estudis de gènere i professora d'autodefensa per a dones. Cal inscripció prèvia per correu a siad@ripollet.cat; o al telèfon 93 504 60 40.

Violència i xarxes socials
En el marc d'aquesta commemoració, el Centre Cultural acollirà dijous, 26 de novembre, una jornada per aprendre a detectar violència de gènere a les xarxes socials. Sota el títol 'Les violències de gènere 2.0, les noves tecnologies i les xarxes socials', l'Associació Candela explicarà als assistents com es pot identificar aquesta violència i eines per evitar-la o combatre-la. La jornada començarà a les 9.15 hores, amb la inauguració a càrrec de l'alcalde J.M. Osuna. La regidora de Polítiques de Gènere i Feminismes, Mònica Laborda, clausurarà la jornada a les 14.30 h. Les inscripcions es realitzen també a través del correu siad@ripollet.cat o al telèfon 93 504 60 40.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal