fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
S'inicia una campanya en conveni amb la UPC per detectar l'origen de les males olors -Medi Ambient- 30/09/2015

La Regidoria de Medi Ambient ha presentat aquest dimarts, 29 de setembre, una campanya per trobar l'origen de les males olors que, periòdicament, es detecten a diverses zones de Ripollet. El regidor Ramiro Moldes ha explicat que el Govern municipal ha signat un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya. La UPC instal·larà cinc aparells mesuradors capaços de detectar les olors i fer una anàlisi químic dels components de les emanacions, sobretot dels Compostos Orgànics Volàtils (COV). Encara no s'ha determinat la seva ubicació exacta, ja que la regidoria demana la col·laboració dels veïns perquè alguns voluntaris cedeixin espai a casa seva per instal·lar-los. Malgrat tot, les ubicacions de les 5 estacions seran estratègiques. Estudiaran diverses àrees, però el regidor Ramiro Moldes ha admès que al Govern municipal li interessa analitzar especialment les zones més pròximes a l'Ecoparc, com ara la zona dels Pinetons. El conveni de col·laboració entre el consistori i la UPC tindrà un cost total d'11.071,50 euros, amb IVA inclòs.

S'inicia una campanya en conveni amb la UPC per detectar l'origen de les males olors -Imatge 1-

La campanya per detectar les males olors té dos vessants. Per una banda, hi ha aquest acord amb la universitat. Per altra banda, la regidoria de Medi Ambient demana la col·laboració dels veïns i veïnes per complementar les dades de l'estudi de la UPC. Aquesta ajuda voluntària permetrà instal·lar les estacions de detecció d'olors. Per un altre cantó, qualsevol persona podrà denunciar males olors a través d'un formulari que podran trobar a la pàgina web municipal ripollet.cat, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o al telèfon 93 504 60 00. Amb aquesta informació, es podrà ubicar el focus de les males olors amb tota mena de dades, com ara data de detecció, hora, espai i circumstàncies complementàries.

El regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes, no ha dissimulat que, des del Govern municipal, dubten de l'anterior estudi que es va realitzar fa uns anys sobre les males olors suposadament provocades per l'Ecoparc. Els aparells mesuradors que es col·locaran en aquesta ocasió poden analitzar molts més components que les anteriors estacions. Per aquesta raó, esperen que l'estudi i l'anàlisi de la UPC, "un agent extern no vinculat a l'Autoritat Metropolitana", esclareixi el veritable origen d'aquests episodis de males olors. Moldes no ha descartat que, si es confirma la responsabilitat de l'Ecoparc en les males olors, es prenguin les mesures adients, portant el cas davant de la fiscalia. Amb tot, el regidor reitera que abans de res s'ha de "demostrar fiablement l'origen de les olors", i el conveni amb la UPC té aquest objectiu prioritari.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal