fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 5 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Detingut un fals revisor del gas de Ripollet -Societat- 22/09/2015

Els Mossos d'Esquadra de Cornellà de Llobregat van detenir a mitjans de setembre un veí de Ripollet i a un altre home de Montcada i Reixac per un suposat cas d'estafa. Els dos homes, de nacionalitat espanyola i cubana, van ser enxampats 'in fraganti' pels mateixos agents fent-se passar per revisors del gas. En l'escorcoll posterior se'ls va decomissar diners i joies que haurien estat robats d'un domicili on estaven realitzant les falses revisions. Se'ls imputen els delictes de furt i intrusisme.

Els fets van ocórrer el passat 15 de setembre a les 12 del migdia, a Cornellà, quan una veïna d'un immoble va trucar al 112. La dona va alertar que veia per la finestra com uns homes regiraven els calaixos d'un veí. Una dotació dels Mossos va arribar al lloc dels fets i va veure com els dos presumptes falsos operaris sortien de l'habitatge, perfectament uniformats com a treballadors d'una empresa de revisions del gas. Quan la patrulla va identificar-los, tots dos van exhibir una acreditació de servei tècnic oficial que els habilitava per realitzar les revisions de les instal·lacions de gas, així com impresos de l'empresa per a la qual treballaven. En comprovar aquesta documentació, es va constatar que era totalment falsa i l'empresa per a la qual treballaven era fictícia.

Detingut un fals revisor del gas de Ripollet -Imatge 1-

En l'escorcoll, se'ls va decomissar 3.000 euros en efectiu i diverses joies d'or i platí amb inscripcions que els incriminaven. Les indagacions van permetre esbrinar que en un dels domicilis havien fet una revisió fraudulenta, i que el seu propietari, un home de 89 anys, havia patit el furt dels diners i joies. La víctima, que encara no s'havia adonat del robatori, va explicar que els falsos operaris del gas l'havien trucat la setmana anterior per concertar la revisió, tal com fan les empreses legals autoritzades.

Els dos detinguts compten amb un total de 10 antecedents pel mateix tipus de delicte, repartits per tota la geografia catalana. Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d'Esquadra recomanen que, sempre que sigui possible, es tinguin en compte uns consells de seguretat per evitar ser víctima d'aquest tipus de delicte: cal comprovar que efectivament han passat el temps establert entre revisions (4 anys), fer una trucada de comprovació a l'empresa subministradora del servei i no trobar-se mai sol el dia de la inspecció, fent-se acompanyar de familiars o veïns de confiança.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal