fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 2 de juliol de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
S'inicien els tràmits per implementar la llei contra l'homofòbia a Ripollet -Societat- 15/09/2015

El passat 8 de setembre es van reunir la regidoria de polítiques LGTBI de l'Ajuntament de Ripollet i la Secretaria de Família, del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Per part de l'Ajuntament, hi van assistir el regidor de polítiques LGTBI, Fran Sánchez, Eugeni Rodríguez, assessor, i la coordinadora de polítiques d'igualtat, Merche Delgado. La Secretària de Família, Dolors Gordi, i la jurista Susana Villacampa representaven la Generalitat.

S'inicien els tràmits per implementar la llei contra l'homofòbia a Ripollet -Imatge 1-

L'objectiu de la reunió era concretar un acord per elaborar un conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat, i col·laborar d'aquesta manera en el compliment de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i vol eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. A la reunió es va acordar treballar el text del conveni per a la seva aprovació i signatura per part d'ambdues administracions, amb el compromís d'agilitzar el procés.

El regidor de polítiques LGTBI Fran Sánchez va proposar que el futur conveni reculli el compromís d'ambdues administracions en la implementació de la llei en tots els àmbits de competència municipal. També que reculli avaluacions de les accions que es realitzin, com ara la formació sobre no discriminació al personal de l'Ajuntament o la recollida de denúncies per actes 'lgtbifòbics'. També va assenyalar la importància de la coordinació en aquesta matèria en tots els àmbits aplicables.

Ripollet és un dels primers municipis interessats a voler col·laborar amb la Generalitat per donar compliment a la referida llei i actuar contra la 'lgtbifòbia'. Així, el conveni que se signi marcarà un precedent i servirà com a model per altres municipis que vulguin establir col·laboracions amb la Generalitat en el compliment d'aquesta llei catalana pionera en l'estat espanyol.

J.S.AGENDA

Sol·licitud de beques de menjador i de llibres i material escolar per al curs 2020-2021

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

TANCADA TEMPORALMENT Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal