fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
25 anys de celebració del Dia de l'Arbre -Medi Ambient- 25/03/2015

El proper dia 27 de març, se celebrarà la 25a edició d'aquesta festa, que compta amb la participació dels nois i noies de 6è de primària de les escoles de Ripollet. Enguany, el lloc escollit per fer la plantada és la zona de pícnic del parc Gassó-Vargas.

25 anys de celebració del Dia de l'Arbre -Imatge 1-

Durant aquests 25 anys s'han plantat molts arbres, la majoria d'ells, en terrenys perimetrals del municipi. De fet, ja fa uns trenta anys que es van començar a enjardinar les primeres parcel·les del parc Gassó Vargas tocant al Camí de la Serra. Posteriorment, es va enjardinar fins arribar a tocar del parc Norbert Fusté.

Aquest parc té 43.800 m2 plantats majoritàriament amb pins i algunes alzines aïllades. Amb el pas del temps s'han anat realitzant petites intervencions per anar millorant-lo com la pavimentació d'alguns camins o l'aclarida que es va realitzar fa uns anys per facilitar el bon desenvolupament de l'arbreda.

Aquest any s'han solucionat uns problemes d'escorrenties existents prop de la Rambla Sant Esteve mitjançant la instal·lació d'una rocalla. Ara, amb motiu de la festa de l'arbre, es procedirà a intervenir a la zona de pícnic entre els carrers Rambla dels Pinetons i Avinguda Maria Torres. Abans de la festa es retiraran unes acàcies i uns pollancres que es troben en mal estat. En el seu lloc es plantarà una filera de plataners. També es plantaran arbustos d'origen mediterrani en els talussos dels voltants.

Gràcies a les plantacions del dia de l'arbre, Ripollet gaudeix avui en dia d'una anella verda que envolta la ciutat per tota la seva part nord-est i forma, juntament amb els terrenys dels voltants del torrent de Can Duran al seu pas per Montcada un corredor biològic associat a la conca del riu Ripoll. Aquest corredor fa possible la connexió entre els seus ecosistemes de capçalera, més naturals i els de curs baix, més degradats, i serveix d'unió entre les dues serres prelitorals catalanes, la serralada Prelitoral i la Litoral. Això fa que es mantingui la continuïtat i la mobilitat entre les poblacions de fauna i flora facilitant així els processos de repoblació cosa que ajuda a mantenir els ecosistemes fluvials en millors condicions dins d'una zona altament poblada i naturalitzada com és la plana del Vallès.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal