fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 7 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Primera trobada de la xarxa per l'educació per a sostenibilitat a Ripollet -Medi Ambient- 02/02/2015

La Casa Natura va acollir el passat dilluns, 26 de gener, la primera trobada de la xarxa per l'educació per a la sostenibilitat de Ripollet (XESC) que té com a objectiu esdevenir una taula de treball en la que s'abordaran qüestions relacionades amb el medi ambient. Hi van participar els instituts Can Mas i Palau Ausit, i les escoles Sant Gabriel, Gassó i Vidal i Anselm Clavé.

Primera trobada de la xarxa per l'educació per a sostenibilitat a Ripollet -Imatge 1-

En aquesta primera sessió es van assentar les bases del que es pretén amb aquestes reunions. El principal objectiu és el treball en xarxa, compartir experiències, desenvolupar projectes de formació i participar en campanyes educatives i en projectes de planificació municipal. A més dels representants de les escoles també van participar el Centre de Recursos Pedagògics; l'Associació Ripollet Natura, que és l'entitat que gestiona actualment la Casa Natura; la Xarxa d'escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya, i les regidories de de Medi Ambient i la d'Ensenyament.

La Casa Natura porta molts anys treballant conjuntament amb les escoles del municipi impartint cursos i formació sobre medi ambient. Per aquest motiu, va sorgir la idea de potenciar aquesta relació existent i desenvolupar projectes de forma conjunta amb l'objectiu de crear sinèrgies i ampliar així la influència d'aquests projectes en altres sectors de la població. D'aquesta manera, la Casa Natura inicia un nou vessant en la seva tasca i s'ofereix com un espai de treball i diàleg que implica i dinamitza diferents agents del municipi.

Com a projecte d'arrencada es va acordar començar aquest curs amb una primera proposta: la reducció de la utilització de paper d'alumini per embolicar els entrepans. Aquest serà un punt de partida des d'on es podran treballar conceptes com la minimització dels residus, la quantitat de residus que generem, el seu tractament i gestió, els costos mediambientals de l'ús del paper d'alumini i les alternatives.

La regidora de medi Ambient, Gemma Edo, anima a totes les escoles i d'altres agents del municipi a participar en aquest espai de trobada i d'intercanvi "per poder establir unes bases comunes per al treball de l'educació per a la sostenibilitat al municipi."

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal