fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Els Mossos d'Esquadra eviten un atracament en una botiga de telefonia mòbil de Ripollet -Societat- 27/10/2014

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Cerdanyola del Vallès van frustrar el passat 16 d'octubre un robatori en una botiga de telefonia mòbil de Ripollet. Els agents van sorprendre i detenir dos homes de 27 i 37 anys, d'edat de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona quan es disposaven a assaltar aquest establiment comercial, com a presumptes autors d'un robatori amb violència i/o intimidació en grau de temptativa i un robatori i furt d'ús de vehicle.

Els Mossos d'Esquadra eviten un atracament en una botiga de telefonia mòbil de Ripollet -Imatge 1-

Les tasques d'investigació realitzades posteriorment pels agents han fet possible relacionar els detinguts amb altres dos robatoris que s'havien comès el mateix mes d'octubre a les localitats de Ripollet i Cerdanyola del Vallès. Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 18 d'octubre davant el jutjat en funcions de guàrdia de Cerdanyola, el qual va decretar ingrés a presó per a un d'ells i llibertat amb càrrecs per a l'altre.

Modus operandi
Els fets van tenir lloc el mateix dia de la detenció passades les 20 hores de la tarda quan els agents de paisà circulaven per la Rambla Sant Esteve de Ripollet i van observar dos individus mirant i vigilant una botiga de telefonia mòbil. Aquesta actitud va aixecar les sospites dels policies, els quals van iniciar un seguiment dels dos individus. Un dels homes restava a sobre d'una motocicleta mentre l'altre estava al seu costat amb una bossa a les mans. Passats pocs minuts van poder observar com els dos homes es posaven guants i tapaboques i un d'ells s'adreçava cap a la botiga amb una motxilla i treia un ganivet.

En aquells moments la treballadora acabava de tancar la botiga i l'atracador no va poder accedir per la porta motiu pel qual va començar a donar cops al vidre amb la intenció de trencar-lo, moment en què els agents es van adreçar a la botiga i van identificar-se com a policies. Els dos autors van intentar fugir i van amenaçar els policies amb el ganivet, però finalment els van poder detenir. Un cop fetes les comprovacions pertinents es va poder determinar que la motocicleta havia estat sostreta dies abans a la localitat de Barcelona.

Les tasques d'investigació realitzades posteriorment pels agents han fet possible relacionar els detinguts amb altres dos robatoris que s'havien comès el mateix mes d'octubre a les localitats de Ripollet i Cerdanyola del Vallès on el "modus operandi" utilitzat era el mateix. Un dels detinguts acumula més de 10 antecedents per delictes de caràcter similar, contra el patrimoni. La investigació continua oberta donat que no es descarta que puguin haver estat els autors d'altres robatoris de les mateixes característiques i, a més, s'està treballant per tal d'identificar la tercera persona que havia participat en algun dels robatoris.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal