fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
La Comissió de seguiment de l'Ecoparc-2 demana noves millores a la planta -Medi Ambient- 26/09/2014

El passat dilluns, 22 de setembre, l'Alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va presidir una reunió ordinària de la comissió de seguiment de l'Ecoparc-2. Com és habitual, aquesta reunió va comptar amb l'assistència de regidors dels grups municipals, representants d'associacions de veïns, direcció de l'Ecoparc-2 i representants de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb Carles Cunill, director de l'Àrea de Medi Ambient. A la reunió, l'alcalde de Ripollet va exigir que es facin les obres de manteniment de la instal·lació que siguin necessàries per evitar episodis d'olor.

La Comissió de seguiment de l'Ecoparc-2 demana noves millores a la planta -Imatge 1-

En aquesta reunió, els responsables de la planta van donar compte del seu estat de funcionament durant l'estiu. Les extraordinàries condicions climatològiques d'aquest període han fet que el passat mes de juliol es produïssin fins a vuit episodis d'olor en algunes zones del nostre municipi. L'Alcalde va insistir que, pel seu disseny i característiques tècniques, l'Ecoparc-2 no té per què emetre cap tipus d'olor molesta pels veïns i veïnes de Ripollet i va exigir millores a la planta.

Tant els responsables de la gestió de la planta com els de l'AMB, van aclarir que es fan treballs continus de revisió de tots els procediments de tractament dels residus per tal de minimitzar al màxim les situacions que poden derivar en un episodi d'olors. Així, van explicar que aquest estiu s'han continuat amb els treballs de millora de la impermeabilització de les cobertes, treballs que han de continuar durant els propers mesos.

Per la seva banda, Cunill va explicar als membres de la Comissió que la Universitat Politècnica de Catalunya ja està fent l'estudi que s'ha encarregat des de l'AMB per analitzar els nivells tant de COV's com de formaldehid que emet la planta, per fer un nou control després de les notícies aparegudes sobre l'Ecoparc-2 el passat mes de juny.

De totes aquestes feines i la resta de millores que es vagin efectuant a la planta se'n donarà compte a la propera sessió que celebri aquesta Comissió.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal