fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 15 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Es convoca una Junta de Portaveus extraordinària per parlar de l'Ecoparc 2 -Medi Ambient- 17/06/2014

Aquest dilluns, 16 de juny, es va dur a terme la reunió de la Junta de Portaveus, convocada per l'alcalde la setmana passada, per tal de parlar sobre les notícies sorgides els darrers dies en relació a la planta de tractament de residus de l'AMB Ecoparc-2. En aquesta Junta extraordinària, l'alcalde, Juan Parralejo, va explicar als portaveus municipals la seqüència dels fets, des que va aparèixer la primera notícia als mitjans de comunicació el passat dia 5 de juny. En primer lloc, Parralejo va manifestar la sorpresa del govern municipal tant pel desconeixement de l'estudi com perquè les dades de mesures periòdiques de control de l'aire que realitza la Generalitat de Catalunya a través de l'estació ambiental que periòdicament col.loca a la població estan dins els paràmetres marcats legalment.

Es convoca una Junta de Portaveus extraordinària per parlar de l'Ecoparc 2 -Imatge 1-

Reunió dels ajuntaments i l'AMB
L'alcalde va informar també del contingut de la reunió mantinguda la setmana passada amb la vicepresidenta de Medi Ambient de l'AMB, Assumpta Escarp. En aquesta reunió, Escarp va explicar a l'alcalde de Ripollet i les alcaldesses de Santa Perpètua de Mogoda, Barberà del Vallès i Montcada i Reixac que l'Ecoparc-2 compleix rigorosament tots els valors exigits en la seva llicència ambiental, concedida per la Generalitat de Catalunya. A més, va explicar que l'AMB encarregarà un estudi per tal de comprovar que la qualitat de l'aire de la zona i, amb la col.laboració dels ajuntaments, es repassaran les llicències ambientals de les empreses dels polígons industrials que ens envolten per tal de poder concretar quin és el focus d'emissió del formaldehid, cosa que no especifica ni el propi estudi de la URV.

Queixa a la Direcció General de Qualitat Ambiental
Parralejo també va explicar que, divendres passat, va adreçar un escrit a la Direcció General de Qualitat Ambiental on, de comú acord amb la resta d'ajuntaments afectats, sol.licitava una reunió urgent per demanar explicacions del per què, quan als mesuraments de l'aire entre 2010 i 2011 es va detectar la presència d'elements nocius per a la salut, no es va comunicar als municipis de l'entorn. Al mateix temps, l'escrit demana que, a partir d'ara, s'informi immediatament als municipis afectats de qualsevol incidència amb la qualitat de l'aire detectada per la Direcció General de Qualitat Ambiental.

El paper de la Comissió de seguiment
L'alcalde va recordar als portaveus municipals que la Comissió de Seguiment de l'Ecoparc-2, com a fòrum oficial de debat, va ser convocada de forma immediata per tal de demanar les explicacions oportunes als responsables de l'Ecoparc-2. En acabar aquesta reunió, es va celebrar una roda de premsa on els responsables de medi ambient de l'AMB van donar la informació de què es disposava fins aleshores. La Comissió de seguiment es reuneix periòdicament una vegada a l'any, com a mínim, i de forma extraordinària tantes vegades com sigui oportú. Està integrada per representants d'associacions de veïns i d'entitats del municipi, també compta amb representació d'aquells grups municipals que van voler ser membres en el moment de la seva constitució, PSC i CiU. Per això, Parralejo va tornar a oferir als portaveus dels grups que no en formen part que s'hi integrin si així ho volen, en referència als grups de l'oposició, per tal de tenir informació de primera mà i poder debatre i exigir les millores oportunes a la planta de residus, tal i com s'ha fet des del moment de la seva constitució fins a l'actualitat.

Extremar el seguiment de la planta
Per finalitzar, Parralejo va insistir en què "continuarem atents amb l'estricte compliment dels paràmetres que fixa la llicència ambiental de la planta de residus i extremarem el seguiment sobre els estudis que faci la Generalitat, administració que té la competència". També va demanar que "tothom sigui molt curós i responsable amb la informació que s'emet, perquè es pot generar una alarma social que no beneficia ningú" i va voler recordar que "els nivells de qualitat de l'aire de Ripollet des de 2011, segons la Generalitat de Catalunya, tal i com van afirmar en la seva nota de premsa, compleixen els nivells que marca la legislació vigent".



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal