fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Continuen les activitats de l'Agenda de Primavera -Medi Ambient- 11/04/2014

Aquest divendres, els escolars de 6è de primària de Ripollet celebren el Dia de l'Arbre. La jornada té per objectiu replantar amb arbrat nou alguna zona del municipi, en aquesta ocasió al torrent Tortuguer. Els participants gaudeixen d'un matí a l'aire lliure, amenitzat amb l'actuació musical dels Sopars de Duro. Aquesta activitat forma per de l'Agenda de Primavera, elaborada per la Regidoria de Medi Ambient i acostuma a reunir a prop de 200 escolars.

Continuen les activitats de l'Agenda de Primavera -Imatge 1-

Altres activitats

L'Hort portàtil

27 d'abril. D'11 a 13 h.
Punt de trobada: Casa Natura.
Ens trobarem a la Casa Natura on podrem visitar l'hort escolar. Després ens traslladarem al parc dels Pinetons per observar les plantacions d'olivera, vinya i ametllers i allà plantarem en un hort portàtil algunes espècies de l'hort d'estiu que ens ajudarà a iniciar un hort urbà a casa. Elaborarem un diari amb material reutilitzat: "El diari del nostre hort", que servirà per fer l'observació i el seguiment del seu cicle de vida.
Activitat del Programa Anual d'Activitats al parc dels Pinetons, en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona. És imprescindible la inscripció prèvia a: casadenatura@gmail.com, telèfon: 670 29 12 77. De 10 a 13.30 h. Places limitades.

La meteorologia, una ciència popular

A partir del 30 d'abril.
De 10 a 13.30. A la Casa Natura.
Aquesta exposició produïda per l'Associació Ripollet Natura amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient. Inaugurada el 17 de març al Centre Cultural, explica un munt de conceptes relacionats amb la meteorologia: com es gesten els fenòmens a l'atmosfera, la història dels aparells de mesura i com s'utilitzen, com afecta el temps al comportament dels animals i les plantes, algunes curiositats i dades del municipi.

Descobreix la Xarxa de Parcs Metropolitans

25 de maig. A les 11 h.
Punt de trobada: Casa Natura. Passejada autoguiada, gimcana familiar amb activitats, pistes i sorpreses on es descobriran els atractius i valors de tots els parcs de la Xarxa de Parcs Metropolitans d'una manera molt divertida. Activitat del Programa Anual d'Activitats al parc dels Pinetons, organitzat en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
És imprescindible la inscripció prèvia a: casadenatura@gmail.com, telèfon: 670 29 12 77. De 10 a 13.30 h. Places limitades.

Taller horticultura ecològica urbana

28 de maig. A partir de les 17 h.
A la Casa Natura.
El Mario Jiménez, tècnic de l'empresa Jardinet, encarregada del manteniment d'alguns espais verds del municipi, entre d'ells el de Casa Natura i el seu hort escolar, ens explicarà un munt d'idees i conceptes bàsics per a muntar i mantenir el nostre hort urbà.
Col·labora: Regidoria de Parcs i jardins i l'empresa Jardinet, SCCL.

Contes al parc: Vet aquí una vegada al parc dels Pinetons
15 de juny. D'11,30 a 13 h.
Zona d'oliveres a tocar de les barbacoes.
Passejant pel parc trobarem la visita inesperada d'uns personatges que ens explicaran històries ben curioses del parc dels Pinetons. Activitat del Programa Anual d'Activitats al parc dels Pinetons, organitzada en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona. És imprescindible la inscripció prèvia a: casadenatura@gmail.com, telèfon: 670 29 12 77. De 10 a 13.30 h. Places limitades.

Festa del dia del Medi Ambient

6 de juny.

A partir de les 17h.
Al jardí de Casa Natura.
En el marc de la celebració del 2014 com a Any internacional de l'agricultura familiar declarat per l'ONU. Es celebrarà el Dia del medi ambient, amb la tradicional festa, que, a més, serveix de cloenda del curs escolar al jardí de la Casa Natura. En aquest cas podrem gaudir de tallers, jocs, contes, etc. adreçat al públic familiar amb nens i nenes de totes les edats.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal