fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 17 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Finalitza el programa d'activitats del 8 març amb una xerrada sobre l'avortament -Societat- 01/04/2014

Aquest dilluns, la Regidoria de Polítiques d'Igualtat va posar el punt i final al programa d'activitats del 8 de març, amb una taula rodona sobre la reforma de la Llei de l'avortament. Per parlar-ne, des de la taula de dones es va convidar a Pilar soteres, coordinadora de l'ASSIR Cerdanyola-Ripollet-Sabadell i a l'advocada Marisa Fernández, col·laboradora de la campanya per l'Avortament lliure i gratuït. A la mesa també va participar la regidora de Polítiques d'Igualtat, Maria del Mar Viera.

Finalitza el programa d'activitats del 8 març amb una xerrada sobre l'avortament -Imatge 1-Finalitza el programa d'activitats del 8 març amb una xerrada sobre l'avortament -Imatge 2-
Pilar Soteres va ser l'encarregada de posar sobre la taula l'aspecte sanitari, explicant quines són les passes que ha de seguir una dona que vulgui avortar amb la llei actual. Soteres va destacar "la importància que les dones puguin escollir per elles mateixes i que des dels serveis sanitaris es respecti la seva intimitat i es faci un acompanyament discret en moments que no sempre són fàcils". Pilar soteres també va explicar que el CAP Cerdanyola Ripollet "és pioner i un exemple en salut sexual i reproductiva" i va posar sobre la taula algunes dades com ara que la majoria d'avortaments són de dones d'entre 25 i 35 anys i el 60% són nascudes al nostre país.

Per la seva part, Marisa Fernández va exposar els canvi principals entre la llei de 2010 i la reforma proposada pel govern actual, ja que es passa d'una "llei de terminis a una llei de supòsits". Segons l'advocada, "estarem retrocedint a una situació anterior a la llei del 85" i creu que una bona llei d'avortament hauria de contemplar les dues opcions, supòsits i terminis, com succeeix a d'altres països europeus. Fernández va criticar que amb aquesta llei "es protegeix més al no nascut que a la pròpia dona" i que no contempla cap tipus d'educació sexual i reproductiva.

F.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal