

Dimecres, 16 de juliol de 2025

Èxit de l'activitat "De l'hort a la cuina"
-Medi Ambient-
25/11/2013
L'activitat "De l'hort a la cuina. Intercanvi de trucs i idees per cuinar més sostenible", que es va celebrar el passat 20 de novembre a la Casa Natura, va ser un èxit. La Regidoria de Medi Ambient, la Casa Natura i l'empresa Jardinet van organitzar aquesta activitat dins el marc de la Setmana Europea de la Reducció de Residus.
Una vintena de persones es van aplegar a l'aula de la Casa Natura guarnida amb pots de confitures, melmelades, gelees, salaons, herbes culinàries, llibres de cuina, quadres de planificació de conreus a l'hort i codonys collits de l'horta de fruiters.
Aquest taller, que ha tancat el programa d'activitats de l'Agenda de tardor, va començar amb una breu explicació de l'horta a l'hivern, de com planificar la plantació per aprofitar millor els productes i quins mètodes es poden utilitzar per conservar tots aquells fruits sobrants que no es poden consumir immediatament. També es van introduir idees per tal de minimitzar els residus a la cuina, ja des del moment del consum, i es van explicar petites nocions sobre el compostatge i la producció d'adob orgànic casolà com a autogestió dels residus produïts. Finalment, es va parlar de l'aprofitament de les restes de menjars cuinats prèviament: la cuina de sobres. L'activitat va ser molt interactiva, ja que els assistents van explicar els seus trucs i les seves receptes.
Durant els propers dies es farà arribar als participants un dossier que recopilarà tant les nocions plantejades en la xerrada com les receptes i aportacions dels participants.
R.H.
L'activitat "De l'hort a la cuina. Intercanvi de trucs i idees per cuinar més sostenible", que es va celebrar el passat 20 de novembre a la Casa Natura, va ser un èxit. La Regidoria de Medi Ambient, la Casa Natura i l'empresa Jardinet van organitzar aquesta activitat dins el marc de la Setmana Europea de la Reducció de Residus.
Una vintena de persones es van aplegar a l'aula de la Casa Natura guarnida amb pots de confitures, melmelades, gelees, salaons, herbes culinàries, llibres de cuina, quadres de planificació de conreus a l'hort i codonys collits de l'horta de fruiters.
Aquest taller, que ha tancat el programa d'activitats de l'Agenda de tardor, va començar amb una breu explicació de l'horta a l'hivern, de com planificar la plantació per aprofitar millor els productes i quins mètodes es poden utilitzar per conservar tots aquells fruits sobrants que no es poden consumir immediatament. També es van introduir idees per tal de minimitzar els residus a la cuina, ja des del moment del consum, i es van explicar petites nocions sobre el compostatge i la producció d'adob orgànic casolà com a autogestió dels residus produïts. Finalment, es va parlar de l'aprofitament de les restes de menjars cuinats prèviament: la cuina de sobres. L'activitat va ser molt interactiva, ja que els assistents van explicar els seus trucs i les seves receptes.
Durant els propers dies es farà arribar als participants un dossier que recopilarà tant les nocions plantejades en la xerrada com les receptes i aportacions dels participants.
R.H.
Altres continguts recents amb la mateixa tipologia:
- Més de 600 persones identifiquen 200 espècies diferents al 4t Bioblitz Metropolità [Notícies]
- L'Ajuntament de Ripollet recorda la necessitat de protegir els ocells que nidifiquen als edificis [Notícies]
- Aquest diumenge, activitat per descobrir els ecosistemes de Pinetons al Ripoll [Notícies]
- Aprovat el projecte de recuperació mediambiental de l'entorn fluvial del Riu Ripoll "entre ponts" [Notícies]
- Retirada la canya a dos trams dels rius Ripoll i Sec al seu pas per Ripollet [Notícies]
- Avís preventiu per alta contaminació per pols africana [Notícies]
- Ripollet s'adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus [Notícies]
- En uns dies s'iniciarà la construcció de nous deflectors a la llera del riu Ripoll [Notícies]
- Instal·lada una unitat mòbil al parc de Maria Regordosa per determinar la contaminació atmosfèrica [Notícies]
- Aclariments sobre l'ús del nou gual per travessar el riu Ripoll [Notícies]
- Més de 600 persones identifiquen 200 espècies diferents al 4t Bioblitz Metropolità [Notícies]
- L'Ajuntament de Ripollet recorda la necessitat de protegir els ocells que nidifiquen als edificis [Notícies]
- Aquest diumenge, activitat per descobrir els ecosistemes de Pinetons al Ripoll [Notícies]
- Aprovat el projecte de recuperació mediambiental de l'entorn fluvial del Riu Ripoll "entre ponts" [Notícies]
- Retirada la canya a dos trams dels rius Ripoll i Sec al seu pas per Ripollet [Notícies]
- Avís preventiu per alta contaminació per pols africana [Notícies]
- Ripollet s'adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus [Notícies]
- En uns dies s'iniciarà la construcció de nous deflectors a la llera del riu Ripoll [Notícies]
- Instal·lada una unitat mòbil al parc de Maria Regordosa per determinar la contaminació atmosfèrica [Notícies]
- Aclariments sobre l'ús del nou gual per travessar el riu Ripoll [Notícies]
AGENDA
Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Notícies Destacades

Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.
Redacció i estil: Regidoria de Comunicació | Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat | Nota legal