fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 17 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
Imminent obertura del parc del Primer de Maig -Urbanisme- 20/03/2012

La remodelació del parc del Primer de Maig està pràcticament finalitzada. El passat dilluns, 19 de març, membres de l'equip de govern, amb l'alcalde al capdavant, realitzaven la darrera visita d'obres abans de la seva obertura, que es preveu abans que acabi aquest mes. El projecte ha tingut un cost d'1.450.000 euros i una execució de 14 mesos, realitzada per la constructora Maheco. La iniciativa forma part de la Llei de Barris de Can Mas, que preveu que l'obra es pagui a mitges entre l'Ajuntament i la Generalitat, que encara no ha fet efectiu el pagament de la seva meitat, per la qual cosa, de moment, el consistori ha hagut de fer front a la totalitat del cost.

Imminent obertura del parc del Primer de Maig -Imatge 1-Imminent obertura del parc del Primer de Maig -Imatge 2-Imminent obertura del parc del Primer de Maig -Imatge 3-Imminent obertura del parc del Primer de Maig -Imatge 4-Imminent obertura del parc del Primer de Maig -Imatge 5-

6.000 metres per a l'esbarjo de Can Mas
El parc més antic de Ripollet s'ha refet completament i ara té 6.000 metres, 1.000 més que el vell. Es divideix en dues grans àrees, una de sauló i arbrat per al passeig i els jocs infantils i l'altra dura, amb una pista de joc i una altra per a la pràctica de l'skate. També destaca l'adequació dels accessos i la renovació de tot el mobiliari urbà. Així mateix, l'altre gran objectiu de la remodelació ha estat la millora de l'accessibilitat i de la sensació de seguretat, fent-lo molt més permeable i més ben il·luminat. D'altra banda, s'està estudiant la possibilitat d'afegir un nou joc infantil emblemàtic, una vegada es faci la liquidació del projecte de l'obra.

Adequació de l'entorn
L'obra ha inclòs la reurbanització de les voreres del voltant i l'obertura d'accessos exclusius per als veïns del carrer X i de la zona industrial. També s'ha adequat l'entorn de l'aparcament dels autocars Font, amb l'aixecament d'un mur de contenció i l'enjardinament de la parcel·la colindant, que ha permès guanyar 1.000 metres de zona verda. També destaca la millor integració de les pistes de petanca.

Procés participatiu
L'alcalde, Juan Parralejo, va destacar que el disseny és fruït del procés participatiu, liderat pel Grup Promotor, que ha comptat amb les veus de les entitats del barri i dels joves. Una de les decisions d'aquest grup de treball va ser l'eliminació de l'antiga glorieta, per permetre disposar d'un gran espai obert per a la celebració d'activitats populars, com ara les migas. No obstant, un grup de veïns va queixar-se, posteriorment, d'aquesta actuació i també va proposar altres canvis. En aquest sentit, la regidora d'Urbanisme, Rosa Martín, va explicar que s'havien atès alguns, com ara la col·locació de més bancs a l'entrada i l'esmentat joc infantil emblemàtic. En canvi, es va descartar el pavimentat generalitzat de tot el parc i l'aixecament d'un escenari estable, a l'estil de l'antiga glorieta.

Fotos:
- explanada principal del parc.
- bancs amb rodes a la nova zona de 1.000 metres guanyats.
- zona central del parc amb jocs infantils.
- nova pista d'skate.
- comitiva de la visita d'obres (Juan Parralejo, alcalde; Rosa Martín, 1a tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme; Xavier Peñarando, 2n tinent d'alcalde i Ferran Tornel, 4t tinent d'alcalde.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal