fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 18 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Més de 500 persones confinades per positius en 22 grups de centres educatius -Sanitat- 26/01/2021

L'ICS ha confirmat 2 casos positius d'entre les 50 proves realitzades a paradistes del Mercat Municipal.
 
L'informe COVID-Vallès apunta un lleu descens dels casos però un augment d'ingressos i defuncions.

Més de 500 persones confinades per positius en 22 grups de centres educatius -Imatge 1-

Segons l'aplicació Traçacovid del Departament d'Educació, aquest dilluns, 25 de gener, un total de 522 persones, entre personal docent i alumnes, estaven confinats per casos positius de COVID19 a 22 grups dels centres educatius de Ripollet. Aquesta és una dada molt preocupant, tenint en compte que els darrers 10 dies s'han detectat un total de 31 positius.
A Ripollet, del 15 al 21 de gener, s'han confirmat 124 casos per PCR i TA i el risc de rebrot s'ha situat en 753. Segons l'informe COVID-Vallès de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, amb data 25 de gener, del 14 al 20 de gener, es van detectar 3.447 casos al Vallès, una dada inferior a la de la setmana anterior. En canvi, empitjoren els indicadors de gravetat, que són els ingressos hospitalaris i les defuncions. L'informe també apunta que entre un 30 i un 40% dels positius no presenta símptomes, però és capaç de propagar la COVID-19.

Aquestes dades fan que des de l'Ajuntament s'insisteixi en la necessitat de reduir els contactes socials, a més de respectar les mesures essencials de distància de seguretat, higiene de mans i mascareta.

Grups bombolla
Des del Departament de Salut es recomana adoptar una estratègia de desplaçaments basada en les "bombolles de convivència" o la "bombolla ampliada". La "bombolla de convivència" fa referència al grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport imprescindibles per prevenir conseqüències negatives de l'aïllament social. Els contactes fora de la "bombolla de convivència" s'han de limitar, tant com sigui possible, a les persones que integren la "bombolla ampliada", que es refereix al grup de persones de la "bombolla de convivència" més un(s) altre(s) grup(s) acotat(s) de persones, sempre les mateixes, que es relacionen per motius familiars, laborals, escolars o recreatives. El grup, en tots els casos, ha de ser el més estable possible.

Proves puntuals als paradistes del Mercat Municipal
Arrel de la detecció d'alguns casos positius al Mercat de Ripollet, seguint indicacions de Vigilància Epidemiològica, es va dur a terme una acció de cribratge puntual en els paradistes, per poder detectar altres possible portadors de la malaltia que fossin asimptomàtics. Fruit d'aquesta acció de cribratge, l'ICS ha confirmat que es van dur a terme 50 proves, detectant 2 casos positius entre els paradistes.

A més de la prescripció de l'aïllament i l'estudi de contactes dels dos casos, es va procedir a la desinfecció de les dues parades on s'havien detectat casos, per garantir la seguretat dels altres paradistes i de la ciutadania.
Les proves de detecció de la COVID-19 es van dur a terme per part de professionals de l'Equip d'Atenció Primària de Ripollet Centre, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet.AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal