fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 3 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Joventut
L'Ajuntament unifica l'atenció socioeducativa per a infants i joves de 3 a 18 anys -Joventut- 10/11/2020

Aquesta setmana s'ha posat en marxa el nou curs al Centre Obert La Placeta i al Kftí, de forma unificada. També han començat els serveis de Kftó i l'educador en medi obert, dirigits especialment a joves i adolescents.

Aquest dilluns, 9 de novembre, s'ha iniciat un nou curs al servei d'atenció diürna de centre obert per a la infància i joventut de 3 a 18 anys. Aquest servei inclou el centre obert La Placeta, adreçat a infants de 3 a 12 anys i el Kftí, al Casal de Joves, adreçat a joves de 12 a 18 anys. Com a novetat d'aquest curs, l'Ajuntament de Ripollet ha unificat aquests dos serveis, amb l'objectiu de garantir una atenció socioeducativa de llarg recorregut per a aquests infants i joves. Una prestació que es coordina des de Drets Socials amb els servei de Kftó, per a joves de 12 a 29 anys i amb l'educador en medi obert, que atén principalment adolescents.

L'Ajuntament unifica l'atenció socioeducativa per a infants i joves de 3 a 18 anys -Imatge 1-L'Ajuntament unifica l'atenció socioeducativa per a infants i joves de 3 a 18 anys -Imatge 2-

La Placeta i el Kftí són serveis que funcionen fora de l'horari escolar durant els períodes lectius. El seu objectiu és donar suport, estimular i potenciar l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i de temps lliure de les persones ateses. Igualment, permet compensar les deficiències socioeducatives d'aquests infants i joves mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família i el treball en xarxa i amb la comunitat. El servei és gratuït i requereix inscripció prèvia. Les persones interessades es poden adreçar al telèfon 935 046 007 o al correu electrònic recepcioss@ripollet.cat.

Aquesta setmana també s'ha iniciat el Kftó, al mateix Casal de Joves, un servei de dinamització, orientació i assessorament per a joves de 12 a 29 anys. Aquest espai vol dinamitzar i potenciar al jovent de la nostra vila desenvolupant la seva autonomia individual i com a grup, amb la participació com a eix vertebrador. Les activitats són gratuïtes i obertes a tot el jovent de Ripollet. Aquelles persones interessades, poden consultar la programació a través del compte d'Instagram de @ripolletjove i realitzar les inscripcions per a les activitats del Kftó a través d'aquesta xarxa o bé al correu kfto@gmail.com.

Finalment, destacar també el treball a l'espai públic amb la figura d'un educador, dins del servei d'acompanyament socioeducatiu per a adolescents en situació de risc al medi obert. El projecte consisteix en interactuar amb joves i adolescents, al carrer i espais públics, acompanyant-los i treballant amb ells l'ús i la seva vinculació a espais col·lectius, recursos i serveis especialitzats.

Tots tres serveis treballen de manera coordinada des de l'Àrea de Drets Socials i seguint les directrius fixades com a conseqüència de l'actual situació sanitària per la COVID-19, complint amb totes les normatives de sanitat per garantir la salut i seguretat dels infants i joves.

NdPAGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal