fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 19 de maig de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Joventut
Ripollet reforça el treball amb els joves durant l'estiu, obrint nous espais i al medi obert -Joventut- 03/08/2020

Civisme, conductes de risc, oci responsable i prevenció de violència de gènere i LGTBI són els principals temes que treballaran amb els joves, tant als equipaments municipals durant les tardes, com a peu de carrer durant les nits.

El mes d'agost, el Casal de Joves romandrà obert a les tardes, de dimarts a divendres, de 17 a 20 hores, oferint un programa d'activitats que es completarà amb l'obertura del pati de l'escola Enric Tatché com a espai de dinamització, les tardes de dimarts a divendres de 17.30 a 20h. Ambdós espais comptaran amb la presència de dues integradores socials i un educador social en el medi obert, treball complementari del que ja estava realitzant l'educador social en medi obert. També atendran el Punt lila i LGTBI Jove de Ripollet, que es posa aquesta setmana en marxa al Casal de Joves i que durant les nits, de dijous a dissabte, es convertirà en un punt itinerant per diferents espais públics de la ciutat. Totes aquestes mesures formen part del Pla de Xoc local, treballades a la Subcomissió de Drets Socials. L'objectiu és reforçar l'atenció al joves, incidint especialment en temes de violència de gènere i LGTBI, convivència i conductes de risc, incloses les relatives a la Covid-19.

Ripollet reforça el treball amb els joves durant l'estiu, obrint nous espais i al medi obert -Imatge 1-

Punt lila LGTBI
Com ja es va fer durant la Festa Major, els educadors recorreran els carrers i els punts habituals on es reuneixen els joves durant la nit, els dijous fins a les 23.30 i els divendres i dissabtes fins a les dues de la matinada. L'atenció durant la tarda es realitzarà al casal de Joves. A aquest punt es pot adreçar qualsevol ciutadà, tot i que està pensat especialment per a joves que hagin patit una agressió masclista o lgtbifòbica, activant el protocol aprovat i derivant, si escau, al Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), l'Observatori Contra l'Homofòbia o altres serveis municipals o supramunicipals. Es vol incidir en la prevenció i la necessitat d'actuació, especialment tenint en compte l'augment significatiu de casos de violència durant el confinament.

Activitats i dinamització
A banda del Casal de Joves, on s'anirà fixant un programa d'activitats en funció de les preferències dels propis joves, aquest estiu també es podrà fer ús del pati de l'escola Tatché, de dimarts a divendres, de 17.30 a 20 h. A més, els dimarts, de 18 a 19.30 h es pot realitzar l'activitat de circ social Alehop!, totalment gratuïta i dirigida a joves de 12 a 16 anys. Les persones joves que es vulguin inscriure a l'activitat poden adreçar-se al casal de joves per formalitzar la inscripció.
Podeu consultar totes les activitats a l'Instagram @ripolletjove.AGENDA

Club de lectura ChickLit: "El guardián", de Nicholas Sparks

Jugatecambiental Massot: "A la recerca d'aimals! Bioblitz metropolità"

Jugatecambiental Pinetons: "Qui viu al parc? Bioblitz metropolità"

Matriculació escoleta de música de la Societat Coral "El Vallès"

Nits de Música: Història del cinema musical nord-americà (54a sessió)
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal