fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 19 de juny de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Obert el termini de presentació de candidatures per formar part de la Comissió de Nomenclàtor -Societat- 28/05/2021

Les entitats culturals, juvenils, esportives i ve´nals del municipi poden presentar les seves propostes fins al 10 de juny.

El Ple del passat 24 de setembre de 2020 va aprovar el Reglament Municipal de NomenclÓtor de Ripollet, arran d'una mociˇ impulsada pel Jovent RepublicÓ de Ripollet, per tal de feminitzar i dignificar el nomenclÓtor. Ara, un cop aprovat aquest reglament, s'obre el perÝode de presentaciˇ de les candidatures dels/les membres que formaran part de la Comissiˇ de NomenclÓtor. Aquesta Comissiˇ tindrÓ l'objectiu de nomenar les vies urbanes, espais p˙blics d'interŔs, equipaments municipals i edificis amb valor hist˛ric i/o patrimonial de la ciutat.

Obert el termini de presentació de candidatures per formar part de la Comissió de Nomenclàtor -Imatge 1-

El procÚs de selecciˇ estÓ adrešat a totes les entitats culturals, juvenils, esportives i ve´nals locals. El perÝode de presentaciˇ de candidatures serÓ del 31 de maig a l'11 de juny al registre de l'Ajuntament de Ripollet. La votaciˇ tindrÓ lloc el proper 5 de juliol, de les 19 h a les 20.30 hores, al Centre Cultural. Tota la informaciˇ es pot consultar a ripollet.cat.

L'˛rgan d'assessorament, que estarÓ adscrit a la Regidoria de Patrimoni i a la d'Urbanisme, incorporarÓ, en la mesura que sigui possible, la paritat de gŔnere en la seva composiciˇ i estarÓ format per la presidŔncia, la secretaria i els vocals, amb representaciˇ de tots els grups polÝtics amb presŔncia al consistori, d'entitats culturals, esportives, juvenils i ve´nals i de la Taula Feminista. TambÚ comptarÓ, amb veu per˛ sense vot, amb una representaciˇ de la Comissiˇ TŔcnica del NomenclÓtor. Aquesta darrera comissiˇ, que serÓ la que avaluarÓ tŔcnicament les propostes rebudes, que seran debatudes en el si de la Comissiˇ de NomenclÓtor, estarÓ integrada per la cap d'unitat de Patrimoni i Mem˛ria hist˛rica, el Director dels Serveis TŔcnics, el responsable municipal d'Arxiu i gestiˇ documental de Ripollet, mÚs un membre del Centre de Normalitzaciˇ LingŘÝstica del VallŔs Occidental.

Funcions de la Comissiˇ
Entre les funcions de la Comissiˇ no nomÚs es troba recollir informaciˇ i propostes de noms de les vies urbanes i espais p˙blics sense denominaciˇ; sinˇ tambÚ complementar-ho amb un treball hist˛ric del nomenclÓtor per tal d'identificar l'origen real dels noms dels carrers, els seus antecedents i els motius pels quals es van escollir. I tot aix˛ amb una eina participativa i igualitÓria.

NdPAGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal