fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 14 de juliol de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
El Ple Municipal aprova el projecte de recuperació del Ripoll al tram entre ponts -Plens- 26/03/2021

El Ple Municipal Ordinari del mes de març va aprovar ahir per unanimitat el projecte de recuperació mediambiental de l'entorn fluvial del riu Ripoll al tram entre els ponts de la carretera de l'Estació, conegut popularment com el pont per a vianants, i el pont del carrer de Tarragona, on hi ha el CUAP. Aquest projecte, redactat per Naturalea Conservació, té un cost de 495.855 € i està dividit en tres fases d'execució, que buscaran tornar el riu al seu estat natural, com ja s'ha fet en trams superiors del Ripoll.

El Ple Municipal aprova el projecte de recuperació del Ripoll al tram entre ponts -Imatge 1-

A més, el Ple també va donar compte de l'aprovació de la Liquidació del Pressupost de l'any passat, amb un resultat positiu que compleix el límit de deute i l'estabilitat financera. Es va aprovar una modificació de crèdit, per valor d'1,2 milions d'euros, per destinar a inversions com ara millores a escoles o l'adquisició del Celler Cooperatiu, així com millores a carrers, amb el vot favorable de tots els regidors excepte els del PSC, que van votar-hi en contra.

També es va aprovar l'inici de la licitació del contracte per a la campanya d'implantació, seguiment i control del nou contracte de recollida de residus porta a porta, amb una durada de 5 anys, que oferirà atenció ciutadana tant a particulars com a comerços de la ciutat. El punt va comptar amb el vot favorable del govern, de Som i del regidor no adscrit Eugeni Montanuy, mentre que Ciutadans va votar-hi en contra i el PSC s'hi va abstenir. L'altre punt de l'ordre del dia, la modificació del PGM a l'illa on s'ha de construir la nova escola d'adults juntament amb una promoció d'habitatges públics, va ser aprovat amb el vot favorable de tots els grups excepte C's, que s'hi va abstenir.

Pel que fa a les mocions, la presentada per Ciutadans que reclamava que es destinés un mínim del 10% dels Fons de recuperació europeus a les administracions locals va rebre el suport de tot el plenari. La moció que el PSC va portar al Ple en suport als Mossos d'Esquadra, en canvi, va ser rebutjada amb el vot contrari de Decidim i de Montanuy i el vot favorable de la resta. Precisament Decidim i Montanuy van votar a favor per aprovar la moció de Decidim contra el Quart Cinturó, una moció que va rebre el vot contrari del PSC i Ciutadans i l'abstenció de SOM. La darrera moció, firmada per tots els grups i aprovada per unanimitat, reclama a la Generalitat la construcció de l'Institut Escola Tiana de la Riba, incorporat a l'escola. L'Ajuntament es compromet a estudiar les possibilitats del solar adjacent per construir-hi les instal·lacions necessàries.AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal