fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 18 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Policia local
L'Ajuntament posa en marxa una campanya informativa sobre l'ordenança de patinets i VMP -Policia local- 26/03/2021

Policia Local informarà i resoldrà dubtes en relació a la normativa sobre l'ús dels VMP i oferirà xerrades a instituts i altres col·lectius. 

Amb motiu de l'aprovació definitiva de l'Ordenança municipal de circulació de VMP, bicicletes i vianants i de la modificació de l'Ordenança municipal de circulació i seguretat viària de Ripollet, aprovada inicialment per unanimitat al Ple del passat mes de novembre, l'Ajuntament de Ripollet realitzarà, durant el mes d'abril, una campanya informativa i de sensibilització. L'objectiu és arribar a tota la ciutadania, per tal que tothom tingui la informació sobre les normes bàsiques que estableix l'ordenança i les sancions a les quals haurà de fer front davant el seu incompliment.

L'Ajuntament posa en marxa una campanya informativa sobre l'ordenança de patinets i VMP -Imatge 1-L'Ajuntament posa en marxa una campanya informativa sobre l'ordenança de patinets i VMP -Imatge 2-L'Ajuntament posa en marxa una campanya informativa sobre l'ordenança de patinets i VMP -Imatge 3-

L'Ajuntament ha editat diferents materials informatius amb l'eslògan 'Amb els Vehicles de Mobilitat Personal no te la juguis', com ara cartelleria i díptics, que Policia Local utilitzarà per difondre les normes bàsiques d'aquesta ordenança i aclarir dubtes a peu de carrer. També oferirà xerrades als instituts i a diferents col·lectius, com és el cas de l'alumnat i les persones usuàries de diferents programes de l'àmbit de Desenvolupament Econòmic.

Tal com es donarà compte en el Ple d'avui, l'ordenança resta aprovada definitivament en no haver rebut cap al·legació, reclamació o suggeriment. L'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, qui ha agraït la tasca de la Policia Local tant per a l'elaboració de l'ordenança com per a la seva difusió, assegura que "aquesta és una eina molt útil per a tota la ciutat, en favor d'una millor convivència entre els diferents mitjans de transport que s'utilitzen a Ripollet; en favor de més seguretat per les persones, per tal de reduir l'accidentalitat i, evidentment, pensant en la sostenibilitat, que ha d'acompanyar totes les polítiques públiques".

L'ordenança, llargament reclamada per la ciutadania i el plenari, vol respondre a la complexitat del trànsit rodat, generada per l'augment de vehicles de mobilitat personal amb motor, com ara patinets i plataformes d'una o dues rodes. En aquest sentit, l'inspector en cap de la Policia Local, Vicente Pacheco, explica que "els darrers anys s'ha detectat un augment del nombre de vehicles de mobilitat personal, que tenen molts avantatges, però, evidentment, en compartir l'espai amb altres vianants i vehicles, ha estat necessària una regulació, donat que també hem detectat un augment del nombre d'accidents on intervenen vehicles de mobilitat personal". Des de principi d'any, s'han produït cinc accidents on s'ha vist implicat un VMP, dos d'ells en la darrera setmana, amb ferits lleus.

Segons fonts de la Policia Local, les normes que s'incompleixen més freqüentment, i que a partir d'ara es podran sancionar, són no portar casc i circular més d'una persona i per les voreres. També es recorda que l'edat mínima per utilitzar-los és, actualment, els 16 anys, i que la velocitat màxima és de 25 Km/h. L'ordenança estableix sancions de 60 a 1.000 €, segons les infraccions. En els cas dels menors infractors, les persones adultes responsables hauran d'assumir el cost de la sanció.

NdPAGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal