fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Centre Cultural exposa 'TradicionalMent', la cultura catalana a través de les entitats locals -Cultura- 20/01/2021

L'exposició, produïda pel Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata, forma part del Pla de Xoc, de reparació de la cultura local.
El Centre Cultural exposa 'TradicionalMent', la cultura catalana a través de les entitats locals -Imatge 1-

El Centre Cultural obre les dues sales d'exposicions per acollir la mostra 'TradicionalMent', on podem apropar-nos a una quinzena d'entitats locals de cultura popular. La mostra, que és una de les actuacions del Pla de Xoc, vol donar un espai a les diferents entitats en una situació actual on han quedat suspeses totes les activitats al carrer, seguint la línia que es va fer amb l'Obrim l'Estiu. Així, l'espai està distribuït en diversos àmbits: la imatge festiva dels gegants de Ripollet, la Xamuskina, i el Poll Foll; les manifestacions artístiques amb els pessebres i les catifes florals; la dansa de les gitanes i les sardanes; la música de les gralles i el cant coral; el foc i els trabucs; els carros de Sant Antoni Abat; el teatre amateur i el món casteller. Tots ells explicats a través de les entitats, actuals i algunes inactives, que a Ripollet mantenen aquestes manifestacions i les fan créixer en la nostra societat.

Però alhora, aquesta exposició també vol ser el punt de partida d'una reflexió sobre les manifestacions culturals que neixen del poble i passen de generació en generació, es mantenen, es reinterpreten i evolucionen i, de vegades, desapareixen. Cap a on va la cultura popular de Ripollet, quin serà el futur de les entitats que les porten a terme; o quin serà el futur de la cultura popular si no hi ha entitats darrera que la impulsin són algunes de les preguntes que es conviden a pensar. I precisament, per endinsar als infants en aquestes tradicions que formen part del nostre patrimoni, s'ha convidat als centres educatius a visitar l'exposició, si la situació sanitària ho permet.

Malgrat que no s'ha pogut dur a terme cap inauguració, com es fa habitualment amb les exposicions del Centre Cultural, totes les entitats han volgut participar en el següent vídeo, per convidar al públic a visitar la mostra. Aquesta promoció també es podrà veure a les xarxes de @RipolletCultura.Les sales d'exposicions del Centre Cultural compten amb les mesures sanitàries adients i tenen aforament limitat. 'TradicionalMent' es podrà visitar fins el 28 de febrer.

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal