fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Sessió participativa oberta a totes les ripolletenques per definir el nou equipament feminista -Societat- 09/12/2020

Demà dijous a les 19 h hi ha una sessió oberta a totes les veïnes de Ripollet per tal de decidir el pla d'usos del nou equipament municipal feminista que es situarà a l'edifici de l'antic Jutjat de Pau, al carrer Nou. Aquesta trobada no mixta es celebrarà de manera telemàtica, i qui hi vulgui participar haurà d'enviar un correu electrònic a participa@ripollet.cat. També fins demà està oberta l'enquesta de participació que hi ha al web participa.ripollet.cat, per definir els usos que s'esperen d'aquest espai que pretén anar més enllà del servei d'atenció del SIAD.

Sessió participativa oberta a totes les ripolletenques per definir el nou equipament feminista -Imatge 1-

Aquest equipament, que s'ubicarà a les dependències de l'antic Jutjat de pau, al carrer Nou, 21, es planteja, inicialment, amb la vocació de donar una resposta integral a les múltiples i diverses demandes d'informació i atenció de les dones, més enllà de les víctimes de violència o en situació de risc. "Volem arribar a totes les dones i per això és important saber com s'imaginen elles aquest servei i quines són les seves necessitats" va explicar la regidora de Feminismes, Txell Caler, durant la roda de premsa de presentació del procés participatiu 'El futur és lila'.

El punt de partida d'aquest procés és la vocació d'aconseguir que aquest equipament sigui un punt de referència feminista que permeti potenciar la xarxa comunitària de les dones, la seva participació i reconeixement social, així com desenvolupar els drets de ciutadania i l'associacionisme de dones. Un espai des d'on desenvolupar les polítiques d'igualtat de gènere a nivell municipal i on també es vol treballar la prevenció i sensibilització en matèria d'igualtat, a través d'activitats adreçades a tota la ciutadania, tant dones com homes.

L'objectiu és obrir aquest procés a la màxima participació de les dones del municipi, per aconseguir el canvi de paradigma plantejat i un espai intercultural i intergeneracional, amb una visió feminista i transversal. Amb el pla d'usos resultant, que es preveu tenir enllestit a finals de desembre, l'Ajuntament buscarà finançament per a l'elaboració i execució del projecte durant el 2021 i poder posar-ho en marxa durant l'any 2022.AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal