fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 29 de setembre de 2022
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Afectacions i mesures especials després de la nova declaració de l'Estat d'alarma per la COVID-19 -Sanitat- 26/10/2020

Des de la nit del 25 d'octubre, les principals restriccions són el toc de queda entre les 22 i les 6 h, que obliga a avançar els horaris de tancament d'instal·lacions esportives i culturals i també afecta els horari de comerços i hostaleria, entre d'altres.
Afectacions i mesures especials després de la nova declaració de l'Estat d'alarma per la COVID-19 -Imatge 1-Afectacions i mesures especials després de la nova declaració de l'Estat d'alarma per la COVID-19 -Imatge 2-Afectacions i mesures especials després de la nova declaració de l'Estat d'alarma per la COVID-19 -Imatge 3-
Després de la declaració de l'estat d'alarma aquest diumenge per part del govern espanyol, la Generalitat de Catalunya, en el marc del PROCICAT, ha adoptat mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 a tot Catalunya. Es tracta, principalment, de l'entrada en vigor del toc de queda, entre les 22 h i les 6 h, així com l'afectació d'horaris d'obertura d'establiments, serveis i instal·lacions esportives i culturals.

Quant al toc de queda, s'han establert algunes excepcions (consulteu a la imatge adjunta), per motius d'urgència; desplaçaments laborals; de professionals i personal voluntari per fer serveis essencials, sanitaris i socials, i altres causes de força major. Si és per cura d'animals de companyia, cal que sigui de 4 a 6 h i a prop del domicili.
Durant el toc de queda nocturn, si s'han de fer desplaçaments, cal portar el certificat d'autoresponsabilitat o qualsevol altre document acreditatiu, mèdic o d'empresa, que el justifiqui. Aquest certificat l'haurà de presentar als controls policials i es pot obtenir en aquest enllaç.

Les mesures especials per l'estat d'alarma també afecten els horaris d'obertura de comerços, serveis i restauració, què hauran de tancar a 21 h, així com les activitats recreatives i esportives autoritzades. Poden obrir fins a les 22 h els establiments de restauració a domicili, els espectacles públics i les activitats culturals. El retorn de les persones assistents serà fins a les 23 h. Resten sense afectació els serveis essencials d'urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergència i actuacions judicials.

Àmbit de Desenvolupament Comunitari
Les mesures especials en vigor des d'ahir han fet que des de l'àmbit de Desenvolupament Comunitari s'hagin fet alguns ajustos d'horaris dels equipaments esportius i culturals per tal de complir-les. Així, el Centre Cultural tanca avui a les 21 h, mentre que la resta d'equipaments culturals no varia el seu horari. També tanquen a les 21 h les instal·lacions esportives, el que obliga a finalitzar tota activitat esportiva a les 20.45 h. Per tant, han restat anul·lades les reserves entre les 21 i les 22.45 h i no es podran utilitzar els vestidors i les dutxes durant la darrera hora d'activitat.


Icona Fitxer JPG - 0,48 Mb - ripollet-san-estat-alarma-251020.jpg 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal