fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
Ripollet, Cerdanyola, Montcada i Barberà compten amb el suport de l'AMB per habilitar un carril bici -Urbanisme- 02/10/2020

Els quatre municipis vallesans i l'Àrea Metropolitana han treballat un pla de millora de la mobilitat a la carretera N-150, que volen presentar a la Generalitat, titular d'aquesta via.

A petició expressa de l'Ajuntament de Ripollet, a través de la Regidoria de Transport i Mobilitat, tècnics i polítics municipals van reunir-se telemàticament ahir dimecres, 30 de setembre, amb tècnics dels municipis veïns de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixac i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per parlar sobre el pla de millora de la mobilitat de la N-150. Aquest pla sorgeix de l'Acord per una nova mobilitat metropolitana, presentat per l'AMB la passada primavera, arrel de l'augment de l'ús del vehicle privat i la reducció de la demanda de transport públic, generades per la crisi de la Covid-19.

Ripollet, Cerdanyola, Montcada i Barberà compten amb el suport de l'AMB per habilitar un carril bici -Imatge 1-

Aquest acord promou accions per preservar l'aire net i saludable, la recuperació del transport públic, la millora de la mobilitat entorn de l'àmbit laboral i l'increment d'espais per a vianants i per a l'ús de la bicicleta. En aquest context, l'AMB va presentar una proposta per tal d'incrementar l'espai per a vianants, la millora de la circulació dels autobusos i la instal·lació de carrils bici des del municipi de Montcada fins a Barberà.

L'Ajuntament de Ripollet, a través de la Regidoria de Transport i Mobilitat, ha treballat els darrers mesos aquesta proposta amb els ajuntaments de Montcada, Cerdanyola i Barberà, que han demanat a l'AMB una subvenció per a la instal·lació del carril bici que connecti les quatre poblacions. Tot i comptar amb el seu suport, donat que la titularitat de la carretera correspon a la Generalitat de Catalunya, a la reunió d'ahir es va acordar presentar l'avantprojecte al Departament de Territori i Sostenibilitat, amb l'objectiu de treballar per a obtenir un encaix de la proposta tant en l'àmbit tècnic com administratiu.

El carril bici de la Nacional N-150 és una demanada històrica que connectaria els municipis esmentats d'una manera més saludable i sostenible i amb una visió més amable pel vianant.AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal