fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 21 de juny de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Les parades no alimentària tornen al Mercat Setmanal de Ripollet -Economia- 15/06/2020

De moment, ho farà amb un 40% de les parades, corresponent a la fase 2, i amb les mesures de prevenció i contenció adequades davant la Covid-19.
Les parades no alimentària tornen al Mercat Setmanal de Ripollet -Imatge 1-Les parades no alimentària tornen al Mercat Setmanal de Ripollet -Imatge 2-Les parades no alimentària tornen al Mercat Setmanal de Ripollet -Imatge 3-
Després de setmanes de la instal·lació al mercat setmanal de Ripollet de parades únicament d'alimentació, com a servei essencial durant l'estat d'alarma per la Covid-19, demà 17 de juny es permetrà la instal·lació de la resta de parades, fins a un 40% de l'aforament, d'acord amb la normativa actualment vigent. Des del passat 22 d'abril, amb motiu de l'aixecament de la suspensió de la instal·lació del mercat setmanal a Ripollet, s'han anat instal·lant poc més d'una desena de parades de fruita, verdura i embotits, a més de la rostisseria i la xurreria. Aquest dimecres, si el temps ho permet, es preveu la instal·lació d'unes 35 parades més, de roba, sabates i altres articles, que s'instal·laran, com és habitual, a les rambles de Sant Esteve i Sant Jordi i les places del Molí i Pere Quart.

A la fase 3 del pla de desescalada l'ocupació del mercat setmanal serà del 50% respecte a l'aforament habitual i un cop se superi aquesta o finalitzi l'estat d'alarma, s'hauran de seguir les mesures incloses al Real Decreto Ley 21/2020, de 9 de junio, de medidas urgentes de prevención, contención y coordinación para hacer frente a la crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19 (BOE 163), publicat al BOE el passat 10 de juny. Així, fins que el Govern de l'Estat no declari la finalització de la situació de crisi sanitària, caldrà seguir les següents mesures obligatòries amb caràcter general:

· Distància social d'1,5 metres.
· Ús de mascaretes en espais públics o l'aire lliure, sempre que no es pugui garantir la distància de seguretat interpersonal d'almenys 1,5 metres.
· Aplicació de principis de seguretat sanitària.

Pel que fa específicament als Mercats de Venda no Sedentària, l'article 11 del RD-Llei preveu que els Ajuntaments hauran d'adoptar les mesures organitzatives que resultin necessàries para evitar aglomeracions i garantir el distanciament social, com ara control d'aforament i delimitació del perímetre. En cas que no es pugui garantir el distanciament d'almenys 1,5 metres entre la clientela, els paradistes i entre la clientela i els paradistes, s'adoptaran les mesures d'higiene adequades per evitar riscos de contagi: ús de mascareta, guants, solucions hidroalcohòliques, etc.

L'Ajuntament de Ripollet repartirà demà a cada paradista dos cartells informatius, elaborats per la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona, amb recomanacions d'higiene i seguretat, un dirigit als clients i un altre als mateixos paradistes.
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal