fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 de juliol de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Es presenta el projecte d'acompanyament a persones LGTBI al mercat de treball -Serveis- 07/10/2019

El passat divendres es va presentar el dispositiu Mercat de Treball Especialitat LGTBI, un projecte que pretén acompanyar totes aquelles persones del col·lectiu LGTBI que ho necessitin en el mercat de treball. Aquesta iniciativa, que neix arran del Pla Local LGTBI i les mancances detectades en l'àrea de l'ocupació, especialment amb les persones dins el col·lectiu trans, pretén treballar tant amb les empreses com amb els mateixos treballadors. Aquest projecte s'ha treballat transversalment entre les regidories de Polítiques LGTBI i d'Ocupació.

Es presenta el projecte d'acompanyament a persones LGTBI al mercat de treball -Imatge 1-Es presenta el projecte d'acompanyament a persones LGTBI al mercat de treball -Imatge 2-Es presenta el projecte d'acompanyament a persones LGTBI al mercat de treball -Imatge 3-Es presenta el projecte d'acompanyament a persones LGTBI al mercat de treball -Imatge 4-

A la presentació, el regidor de Polítiques LGTBI Fran Sánchez, va assegurar que en un principi es va buscar "enfocar a nivell d'ocupació les persones trans, que tenen més d'un 50% d'atur, i a partir d'aquelles reunions es va començar a desenvolupar el pla". A partir d'aquí es va comunicar a les empreses de Ripollet l'existència del punt d'atenció LGTBI i la difusió dels seus serveis de formació de cara a les empreses.

La regidora d'Ocupació, Meritxell Caler, va afirmar que gràcies a una subvenció de la Diputació es va poder iniciar el projecte, que compta amb tres línies d'actuació: una diagnosi de la realitat actual tant amb empreses com amb el col·lectiu LGTBI; unes sessions d'orientació laboral, tant individuals com en grup, per ajudar en la recerca de feina, i unes accions formatives a les empreses, personal tècnic i col·lectiu LGTBI. Segons Caler actualment "estem al punt de diagnosi, i desenvolupant l'atenció individualitzada cap a la gent que ja ens arriba".

Cristian Carrer, coordiandor tècnic de l'Observatori contra l'Homofòbia, va assegurar que l'important del projecte és que "treballa diferents arestes, no només treballa amb les persones del col·lectiu sinó a nivell de tot el municipi i les empreses". També va remarcar que no només s'atendrà a persones de Ripollet, sinó de tota la província de Barcelona, ja que "Ripollet és pionera i creiem que pot fer un efecte dominò perquè altres municipis adoptin aquesta idea".

Les persones interessades en aquest dispositiu poden contactar amb el Patronat Municipal d'Ocupació, bé presencialment al carrer de Sant Sebastià, 26, per telèfon al 935 807 642 o per correu electrònic a ayuste@ripollet.cat. També a través de les xarxes socials, amb l'usuari @ripolletocupa.

JPLAGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal