fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 23 de febrer de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Aquesta tarda es presenta el projecte del Cens de la República, la Guerra Civil i el Franquisme -Societat- 15/10/2018

La Regidoria de Patrimoni i Mem˛ria Hist˛rica presenta aquesta tarda, a les 19 h, al CIP MolÝ d'en Rata, el projecte del Cens de la Rep˙blica, la Guerra Civil i el Franquisme. L'acte, emmarcat dins el programa 'Mem˛ria=Dignitat', consistirÓ en l'explicaciˇ del treball i la convocat˛ria de testimonis que contribueixin a l'objectiu de recuperar la mem˛ria hist˛rica del perÝode de 1933 al 1945. Intervindran el regidor de Patrimoni i Mem˛ria Hist˛rica, David Fontanals i l'historiador, investigador i responsable de l'estudi, Jordi AlguÚ i Sala.

Aquesta tarda es presenta el projecte del Cens de la República, la Guerra Civil i el Franquisme -Imatge 1-

En passat mes de maig, pel Dia Internacional dels Museus i coincidint amb els 80 anys de la Batalla de l'Ebre i la Quinta el Biberˇ a Ripollet, l'Ajuntament anunciava els programes municipals 'Mem˛ria=Dignitat', amb l'objectiu de recuperar la mem˛ria hist˛rica i la reparaciˇ moral de les vÝctimes. Segons va explicar, en roda de premsa, el regidor de Patrimoni i Mem˛ria Hist˛rica, David Fontanals, es tracta d'uns programes que, sota els criteris de "justÝcia, equitat i reparaciˇ", es proposen "no nomÚs recuperar i ordenar el que existeix, sinˇ tambÚ crear instruments que serveixin en aquest sentit", ja que "els elements de la mem˛ria hist˛rica sˇn molt importants per descriure la personalitat d'un municipi".

Morts, desapareguts, deportats i apartats
El cens s'iniciarÓ el gener de 1933, amb la revoluciˇ comunista llibertÓria, on van morir dos ve´ns de Ripollet i estudiarÓ fins a l'any 1945. La idea Ús censar tant les persones que van morir al front, com desapareguts, exiliats, deportats als camps d'extermini, aixÝ com funcionaris depurats, mestres apartats i empresonats, etc. L'estudi tindrÓ un cost de 6.000 euros i permetrÓ la recerca a arxius tant espanyols com europeus, fins ara no consultats.AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal