fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
Tret de sortida del Pla Educatiu d'Entorn de Ripollet 2020-2023 -Educació- 12/03/2021

El Pla busca crear una xarxa, formada per tots els agents educatius del municipi, que treballin per aconseguir l'èxit educatiu de tot l'alumnat i la cohesió social.

L'alcalde va presidir ahir dijous la constitució de la Comissió Institucional del Pla Educatiu d'Entorn de Ripollet, amb la presència de 46 assistents, entre representants dels centres educatius, associacions de famílies, entitats de lleure i serveis educatius, així com tècnics municipals. Aquest pla és una oportunitat per a desenvolupar una xarxa on els diferents agents educatius de Ripollet treballin per donar una resposta coherent i eficaç a les necessitats de l'alumnat. A falta d'escollir diferents representants de centres educatius i associacions de famílies, ja s'ha començat a treballar en la diagnosi per tal que el mes de juny estigui elaborada la proposta d'actuacions.

Tret de sortida del Pla Educatiu d'Entorn de Ripollet 2020-2023  -Imatge 1-

L'acte d'ahir va suposar el tret de sortida del PEE a Ripollet i va consistir en la presentació del full de ruta, els seus òrgans i les diferents línies d'actuació que pot recollir el document marc. Aquest Pla és fruit d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, signat el passat mes de desembre, que persegueix aconseguir l'èxit educatiu de tot l'alumnat i contribuir a la cohesió social.

Tal com va explicar l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, es tracta "d'una proposta educativa que vol donar resposta a les múltiples necessitats i reptes educatius de la societat en el marc d'un model educatiu que cohesioni i que persegueixi el desenvolupament dels nostres infants i joves en la recerca de projectes de vida exitosos i en igualtat d'oportunitats". Osuna també es va mostrar "content i orgullós de la resposta obtinguda per la comunitat educativa de Ripollet", segur que aquesta cohesió ajudarà a afrontar els reptes educatius actuals del municipi i que contribuirà que el departament d'Educació doni una resposta adequada a les necessitats que es detectin.

El regidor d'Educació, Oriol Mor, per la seva part, va reconèixer la dificultat del moment actual per a planificar, degut a la pandèmia, però va assenyalar com a exemple a seguir als centres educatius, que tot i les dificultats han aconseguit adaptar-se i tirar endavant els seus projectes educatius. Mor va encoratjar tots els presents, "a remar junts, des de la igualtat d'oportunitats i la universalització de l'educació i a buscar les propostes que aconsegueixin aquest èxit educatiu, com una comunitat connectada i amb un projecte de municipi".

La inspectora d'Educació, Maria M. Codina, va agrair a l'Ajuntament "la predisposició i la bona entesa que tenim per tirar endavant projectes compartits" i també va mostrar el seu agraïment als centres, als serveis educatius, entitats i famílies presents "per unir-se i implicar-se en aquest treball en xarxa que ens ha d'ajudar a coordinar i dinamitzar tots aquests àmbits d'educació formal i no formal per tal que els nostres infants i joves de Ripollet puguin aconseguir un major èxit".

Pla Estratègic fins al curs 2022-23
El conveni preveu el desenvolupament del Pla Educatiu d'Entorn de Ripollet durant aquest curs i els dos pròxims. Per al curs actual, l'Ajuntament està comptant amb l'assessorament (LIC) del departament d'Educació i, a més d'elaborar el document marc, les propostes que s'estan treballant prioritzen pal·liar els efectes de la COVID-19 durant el darrer trimestre i l'estiu. Amb la dotació extraordinària del Pla de Millora d'Oportunitats Educatives (PMOE), es persegueix enfortir els centres educatius finançats amb fons públics que presenten una major complexitat i indicadors de pobresa educativa. Contempla tallers d'estudi assistit i de suport escolar en horari extraescolar, potenciar les activitats extraescolars i de lleure educatiu a l'estiu. La dotació ordinària servirà per complementar aquestes activitats i arribar a més centres. Altres mesures del PMOE són la contractació d'una persona que coordini el PEE i una orientadora d'àmbit comunitari. De cara al curs vinent, s'espera que a finals de novembre estigui aprovat el pla d'actuació 2021-2022.

L'òrgan de gestió del PEE, que elabora el pla d'actuació i la memòria de cada curs, és la comissió operativa, que complementa la seva tasca amb la de les diferents comissions de treball, constituïdes en funció de les necessitats que es detectin. Des del Departament es demana que es garanteixin les comissions del Pla Català de l'Esport i del servei comunitari. L'òrgan de decisió, que l'Ajuntament convocarà dues vegades a l'any, és la comissió institucional, formada per la inspectora d'Educació, el regidor d'Educació, ALIC, caps i tècnics d'Educació, el PEE i Serveis Socials de l'Ajuntament de Ripollet, el Centre de Recursos Pedagògics (CRP) i l'Equip d'Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP). Falta per escollir els representants d'escoles públiques, centres concertats, instituts públics i associacions de famílies. Les propostes s'han de presentar abans del 12 d'abril.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal