fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Els Reis acampen avui a Ripollet -Cultura- 29/12/2020

Els Reis Mags d'Orient no faltaran aquest any a la seva cita a Ripollet. Malauradament, no podran fer la tradicional Cavalcada pels carrers de la ciutat, per les restriccions de la COVID-19, sinó que seran els nens i nenes qui els aniran a veure al Campament Reial, que muntaran al camp de futbol de l'Industrial, la tarda del 5 de gener. L'entitat Ripollet Costums i Tradicions organitza novament l'activitat, amb suport de l'Ajuntament, per portar a Ripollet la il·lusió de la nit màgica de Reis. Per poder visitar els Reis cal tenir hora concertada a través de la web de l'Ajuntament citaprevia.ripollet.cat i portar el justificant que es facilita, per accedir al torn i la cua corresponents. Les novetats del Campament Reial es poden seguir a través de les xarxes @reismagsderipollet a Instagram, Facebook i Twitter.

Els Reis acampen avui a Ripollet -Imatge 1-
A la roda de premsa de presentació, el regidor de Cultura, Oriol Mor, va destacar la feina de planificació per poder oferir l'activitat amb garanties de seguretat i va mostrar la seva satisfacció perquè "els Reis vindran a Ripollet, com han fet sempre". Mor va agrair el sobreesforç de l'entitat Ripollet Costums i Tradicions per adaptar-se a la situació i "que l'arribada dels Reis també aporti il·lusió i il·lumini el nou any, com diu la campanya municipal de Nadal Il·lumina'm". Des de l'entitat, Joan Giménez va lamentar l'any difícil viscut i la reducció de membres de l'associació. No obstant això, va subratllar la idoneïtat de l'organització del campament i de la seva instal·lació al camp de futbol de l'Industrial. Giménez espera que la Cavalcada torni l'any 2022 -serà la 53a edició- i va citar la cançó de La Marató de TV3 "Un malson no acabarà amb les nostres il·lusions". Enguany, el campament també serà un homenatge a les persones que ens han deixat, especialment per la COVID-19". Per a l'entitat, "ara toca estimar-nos, mantenint les distàncies i les mesures de seguretat i que tots fem bondat per tal que ens puguem veure el dia 5".

Imprescindible cita prèvia per poder veure els Reis
Avui 5 de gener, de 15 a 22 h, es podrà visitar el Campament Reial, que comptarà amb set grans elements decoratius de la mateixa temàtica, com el nombre de carrosses que habitualment surt a la Cavalcada, així com les tres haimes dels Reis i altres elements decoratius. Per poder accedir-hi caldrà cita prèvia, que s'ha pogut sol·licitar fins aquest migdia al web citaprevia.ripollet.cat.
Hi haurà cinc accessos per entrar al camp (un al carrer Padró i quatre a la rambla de Sant Andreu) i les entrades es faran en grups de 3 famílies d'un màxim de 5 components. Es preveu que la visita duri uns sis minuts, sense poder fer aturades. Només es podrà fer una reserva per família i no es podrà entrar sense cita prèvia. És important que les persones no vinguin fora de la seva franja assignada i que siguin puntuals a la cita, per tal d'evitar aglomeracions i una espera excessiva. De 15 a 15.30 h, l'entrada estarà reservada per a famílies amb infants amb Trastorn de l'Espectre Autista.

Els Reis de les xarxes socials
Davant la situació generada per la COVID-19, que impossibilita actes com el lliurament de cartes als Reis, Ripollet Costums i Tradicions ha apostat per les xarxes socials, per tal que els nens i nenes tinguin la tranquil·litat que ses majestats visitaran Ripollet un any més i donar-los l'oportunitat de veure'ls abans del dia 5. Fins ara han estat tres els vídeos publicats a les xarxes socials @reismagsderipollet, amb un important impacte. L'entitat, a més, ha rebut el suport dels mitjans de comunicació municipals i locals, que han publicat la seva carta dirigida als nens i nenes de Ripollet. També col·laboraran amb ella entitats culturals i comerços, que dipositaran les seves cartes i paquets a les bústies reials, que des del 21 de desembre estan instal·lades al Centre Cultural i a la Biblioteca Municipal. Els infants també podran fer arribar les seves cartes al correu electrònic cartes.reismagsderipollet@gmail.com. Aquests emails seran contestats i els nens i nenes podran saber si es troben a la llista de bons infants, a més de rebre una plantilla per a elaborar la seva corona de Reis. Des de l'Ajuntament també s'ha avançat que els Reis Mags tenen la voluntat d'arribar a totes les cases de Ripollet, així que caldrà estar atent a la bústia perquè ben aviat totes les llars rebran una notificació reial.
Tot i no haver-hi Cavalcada, Ripollet Ràdio ha decidit mantenir el seu programa especial de la nit de Reis i durant la tarda oferirà un espai amb ambientació musical i connexions al campament, que es podrà seguir al 91.3 FM i ripolletradio.cat

Desitjos per d'aquí de 10 anys
Com a novetat, aquest any es recolliran missatges per col·locar-los en La Càpsula del Temps que s'obrirà l'any 2030. Retalleu la butlleta que apareix a la revista municipal lallana i dipositeu-les a l'urna que hi haurà al Centre Cultural fins al 7 de gener. Els escrits amb els pensaments, experiències i desitjos dels participants es guardaran en una càpsula, que s'obrirà d'aquí 10 anys per rememorar els moments actuals.




Continguts relacionats amb aquest:
- Reis 2021 - Campament Reial [Agenda]
AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal