fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Endega el procés participatiu 'El futur és lila' -Societat- 09/11/2020

L'objectiu és recollir idees i propostes de les dones del municipi, per a l'elaboració del pla d'usos del futur espai de referència de les polítiques feministes locals, fent un canvi de paradigma, més enllà de l'atenció assistencial.

Aquest equipament, que s'ubicarà a les dependències de l'antic Jutjat de pau, al carrer Nou, 21, es planteja, inicialment, amb la vocació de donar una resposta integral a les múltiples i diverses demandes d'informació i atenció de les dones, més enllà de les víctimes de violència o en situació de risc. "Volem arribar a totes les dones i per això és important saber com s'imaginen elles aquest servei i quines són les seves necessitats" ha explicat la regidora de Feminismes, Txell Caler, durant la roda de premsa de presentació del procés participatiu 'El futur és lila'.

Endega el procés participatiu 'El futur és lila' -Imatge 1-Endega el procés participatiu 'El futur és lila' -Imatge 2-Endega el procés participatiu 'El futur és lila' -Imatge 3-Endega el procés participatiu 'El futur és lila' -Imatge 4-

L'Ajuntament posarà en marxa aquest procés de participació ciutadana el dimecres, 11 de novembre, a través d'una enquesta al web participa.ripollet.cat, la qual estarà activa fins al pròxim 10 de desembre. També s'han planificat dues trobades telemàtiques, la primera, el 19 de novembre, per a totes les dones que formin part de qualsevol entitat local, i la segona, el 10 de desembre, per a dones a títol individual. La regidora Txell Caler ha volgut incidir en la importància que participin dones de totes les edats, vinculades o no a entitats, per tal d'aconseguir integrar la visió de la comunitat de les dones en la definició del projecte, responent a les seves demandes, necessitats, projeccions i desitjos.

El punt de partida d'aquest procés és la vocació d'aconseguir que aquest equipament sigui un punt de referència feminista que permeti potenciar la xarxa comunitària de les dones, la seva participació i reconeixement social, així com desenvolupar els drets de ciutadania i l'associacionisme de dones. Un espai des d'on desenvolupar les polítiques d'igualtat de gènere a nivell municipal i on també es vol treballar la prevenció i sensibilització en matèria d'igualtat, a través d'activitats adreçades a tota la ciutadania, tant dones com homes.

L'objectiu és obrir aquest procés a la màxima participació de les dones del municipi, per aconseguir el canvi de paradigma plantejat i un espai intercultural i intergeneracional, amb una visió feminista i transversal. Amb el pla d'usos resultant, que es preveu tenir enllestit a finals de desembre, l'Ajuntament buscarà finançament per a l'elaboració i execució del projecte durant el 2021 i poder posar-ho en marxa durant l'any 2022.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal