fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 11 de maig de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
L'Ajuntament licitarà a un preu molt competitiu les places del pàrquing del riu Ripoll -Serveis- 07/10/2020

Els mes de novembre es preveu tancar al públic, per tal de realitzar les millores necessàries, permetent l'accés només a aquelles persones que ja tenien contracte amb l'empresa adjudicatària.


L'Ajuntament licitarà a un preu molt competitiu les places del pàrquing del riu Ripoll -Imatge 1-L'Ajuntament licitarà a un preu molt competitiu les places del pàrquing del riu Ripoll -Imatge 2-

Una cinquantena de veïns i veïnes van assistir el passat dilluns, 5 d'octubre, a la reunió convocada per l'Ajuntament amb les persones usuàries del pàrquing del riu Ripoll. La tinent d'alcalde i regidora de Serveis Municipals, Pilar Castillejo, acompanyada per personal tècnic, va explicar la situació actual de l'aparcament; les actuacions fetes fins al moment, des de l'inici del procediment de rescat, ara fa un any, i els plans de futur per a aquest equipament. L'objectiu és tancar l'aparcament el mes de novembre, permeten l'accés només a les persones que fins a l'octubre de 2019 tenien contracte, unes 80, fins que hagi finalitzat la licitació de les 270 places de titularitat pública disponibles.

L'Ajuntament estudia ara com donar preferència als usuaris actuals, la majoria dels quals ha manifestat la seva voluntat de mantenir la plaça. Tal com va explicar Castillejo, es vol tancar les portes per tal de realitzar treballs de millora a l'interior, donat que ara està obert i no es fa cap tipus de manteniment. Donat l'estat actual, es calcula que farà falta una inversió d'uns 80.000 euros, a més d'adjudicar els contractes de serveis i manteniment. Serà l'empresa pública Genera la que en un futur gestioni aquest equipament. En breu, les persones usuàries rebran una comunicació indicant quan poden passar per l'OAC a recollir la clau i fer efectiu el pagament d'una fiança.

Paral·lelament, s'iniciarà e procediment públic per licitar les places, un cop es creï el servei i s'aprovi el reglament, amb l'objectiu d'obrir-lo a principis de 2021. Les places s'oferiran amb diferents modalitats, com ara aparcament diürn, aparcament nocturn i de 24 hores, amb o sense reserva de plaça. Per tal de facilitar que siguin ocupades el màxim de places i aconseguir que l'equipament sigui rentable, l'Ajuntament ha proposat uns preus molt competitius, per sota del preu de mercat, aprovats inicialment al Ple del mes de setembre, dins les ordenances fiscals.

Els preus establerts, segons utilització, són els següents:
Plaça horari nocturn, sense reserva de plaça (15 €/mes)
Plaça horari diürn, de 8 a 22 h, sense reserva de plaça (17,80 €/mes)
Plaça fixa tot el dia, amb reserva de plaça (38 €/mes)
Plaça fixa tot el dia, sense reserva de plaça (34,50 €/mes)
També s'ha previst l'aparcament en rotació (0,04 €/minut) i tiquets per a promoció del comerç local, de 30 i 60 minuts.

Un any de l'inici del rescat
L'Ajuntament va adjudicar la construcció i gestió de l'aparcament del Riu Ripoll a l'empresa Aubarel, SL, qui, l'any 2014, va presentar un concurs de creditors, encara pendent de finalitzar. No obstant això, el Jutjat que porta aquest procediment el setembre de 2019 va acordar, entre altres mesures, cessar l'activitat d'Aubarel, SL i la gestió d'explotacions, entre les quals es troba l'aparcament del riu Ripoll. L'octubre de 2019, l'Ajuntament va iniciar el procediment de rescat d'aquest equipament, que hores d'ara encara no està resolt

noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal