fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Bona valoració de la campanya de sensibilització en l'ús de l'espai públic a l'estiu -Serveis- 08/09/2020

Com és habitual, durant l'estiu es genera un ús més intensiu de les zones verdes públiques per a la celebració de trobades entre els veïns i veïnes de Ripollet. Enguany, a causa de la situació sanitària actual, aquest ús s'ha vist incrementat perquè moltes persones s'han quedat a casa durant les seves vacances estiuenques.

Bona valoració de la campanya de sensibilització en l'ús de l'espai públic a l'estiu -Imatge 1-Bona valoració de la campanya de sensibilització en l'ús de l'espai públic a l'estiu -Imatge 2-Bona valoració de la campanya de sensibilització en l'ús de l'espai públic a l'estiu -Imatge 3-

Aquest ús intensiu ha tingut com a conseqüència un increment de les queixes per molèsties en la convivència veïnal, tant per sorolls com d'altres tipus. A més, cal sumar la necessitat del compliment de les noves normatives de seguretat i protecció personal per evitar possibles focus de contagi de la Covid-19.

Per fer front a aquestes problemàtiques, l'Ajuntament ha fet un especial seguiment d'aquestes situacions, treballant concretament en la sensibilització i la conscienciació i, en aquells casos necessaris, les sancions.

Així, durant el mes d'agost, un equip d'educadors i agents comunitaris han reforçat la tasca informativa de la Policia Local, adreçant-se a aquelles persones o col.lectius que estaven tenint comportaments poc cívics o contraris a la normativa actual.

Pel que fa la Policia Local, de divendres a dissabte s'han reforçat el nombre d'efectius per tal de donar total prioritat a la detecció de zones conflictives I al control de les mesures sanitàries per prevenir els focus de contagi de la Covid-19. A més, s'ha incrementat la presència al carrer amb patrullatges a peu per la població.

Aquest reforç policial ha permès realitzar un millor control del compliment de les mesures sanitàries tant a la ciutadania general com, de forma més específica, s'ha realitzat aquest control a comerços, bars i restaurants. En aquests casos, s'ha informat als establiments de les deficiències que presentaven en temes com distància de seguretat o horaris de terrasses i, en el casos que ha estat necessari, s'han tramitat les corresponents sancions. Quant a la població en general, la Policia Local ha actuat en diversos aspectes, incloent els botellons i controls de conduccions negligents o temeràries.

Durant aquest mes d'agost i fins aquest primer cap de setmana de setembre, les dades de sancions imposades segons les diferents tipologies han estat les següents:

- No dur mascareta, 402
- Fer "botellón", 126
- Consum d'estupefaents, 18
- No respectar la distància al fumar, 5
- Superar el nombre Màxim de persones reunides, 12
- Conduccions negligents i temeràries, 16
- Delictes contra la seguretat viària, 10

Pel que fa als establiments, les sancions han estat les següents:

- No respectar l'horari de tancament, 20
- Relacionades amb un ús incorrecte de l'espai de la terrassa, 20
- No respectar la distància de seguretat de persones a la barra, 4

Aquesta tasca dual de conscienciació i sensibilització i, si és el cas, sanció, s'ha demostrat com molt positiva ja que s'han reduït de forma notable comportaments incívics a l'espai públic i s'ha incrementat l'ús de la mascareta, com a mesura de protecció individual.

Totes aquestes actuacions continuaran fins a finalitzar l'estiu i es replantejaran de cara a la tardor.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal