fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Ajudes per a fer front al pagament de l'aigua davant la crisi de la COVID19 -Sanitat- 07/04/2020

Les diferents administracions han acordat ajornaments i reduccions, tant per als usuaris domèstics com per a treballadors autònoms i PIMES.

Ajudes per a fer front al pagament de l'aigua davant la crisi de la COVID19 -Imatge 1-
Per tal de fer front a l'impacte econòmic i social de la #COVID19, les administracions amb competències en la gestió i subministrament de l'aigua, han pres diferents mesures per tal d'aportar liquiditat i fer front al pagament del rebut de l'aigua, tant per als usuaris domèstics com per a treballadors autònoms i PIMES.

Per part de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), s'aplicarà una reducció del 50% del cànon de l'aigua a tots els usuaris domèstics durant els mesos d'abril i maig. També s'amplia al 100% la reducció del cànon social a tots els trams de la factura per als usuaris domèstics que ja compten amb la tarifa social.
D'altra banda, s'aplicarà una reducció del 50% del cànon de l'aigua per als usuaris industrials i activitats econòmiques.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per la seva part, ha coordinat amb les companyies subministradores d'aigua que operen en els 36 municipis metropolitans, com ara Ripollet, la posada en marxa d'una sèrie d'ajuts econòmics, dirigits tant a les petites i mitjanes empreses com als treballadors autònoms. Es tracta, bàsicament, de dues línies d'actuació:

· Congelació de les factures emeses per la companyia d'aigua mentre sigui vigent l'estat d'alarma. Així, durant aquest temps, s'ajorna el pagament de les taxes incloses en els rebuts.

· Establiment d'un pla personalitzat de finançament de les esmentades factures, sense interessos, un cop finalitzi l'estat d'alarma i fins a un màxim de 6 mesos.

Davant d'aquesta situació excepcional, l'Estat ha prohibit per llei els talls de llum, gas i aigua a les persones consumidores que tinguin la condició de vulnerables o en risc d'exclusió.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal