fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 6 de juny de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
El govern municipal presenta el PAM de la legislatura -Política- 20/02/2020

L'equip de govern municipal ha presentat el Pla d'Acció Municipal per a la legislatura 2019-2023, amb prop de 250 accions, full de ruta de l'acció de Decidim al capdavant de l'Ajuntament. Tal i com va explicar en roda de premsa l'alcalde, José María Osuna, el PAM persegueix uns objectius de transformació de ciutat, en tres eixos: el Ripollet del futur, els drets de les persones i el desenvolupament de les polítiques públiques. Un PAM "ambiciós i exigent", segons Osuna, que presenta "polítiques de transformació necessàries i valentes, com ara la municipalització de l'aigua i les pacificacions de carrers o el nou sistema de recollida porta a porta" i que dibuixa també "moltes inversions de molts tipus a tots els barris de Ripollet".
En aquest sentit destaquen la primera fase de remodelació del Poliesportiu, noves actuacions d'acondicionament de la llera del riu Ripoll i l'inici dels projectes de la Residència i del Pla de modernització de polígons. També millores a la via pública, amb arranjament de voreres, manteniment d'escoles, pavellons, a associacions de veïns, les oficines d'Ocupació i al Mercat Municipal. Osuna va voler deixar clara la importància de la planificació i "la col·laboració d'altres administracions".

El govern municipal presenta el PAM de la legislatura -Imatge 1-El govern municipal presenta el PAM de la legislatura -Imatge 2-El govern municipal presenta el PAM de la legislatura -Imatge 3-

Segons l'alcalde Osuna, el Ripollet del futur "ha de fer centrals els drets de les persones de Ripollet, s'han de posar les persones al centre de les polítiques". Els objectius estratègics són, doncs, el desenvolupament econòmic i social fent de Ripollet una ciutat sostenible, la justícia social i la participació ciutadana en democràcia. Aquests objectius, a més, es vinculen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, aprovats per l'Assemblea General de les Nacions Unides.

L'alcalde va destacar les reunions amb diferents entitats per tal d'elaborar aquest Pla, "una feina coral", que consta de 244 punts que "realitzen una diagnosi acurada del municipi i plantegen solucions ambicioses però factibles". També va anunciar la posada en marxa d'una eina de rendiment de comptes que permetrà fiscalitzar el govern i augmentar la transparència, elaborada de la mà de la Diputació de Barcelona i que es presentarà aviat.

El PAM inclou les propostes elaborades per l'assemblea de Decidim, així com les 16 propostes presentades pel grup municipal d'Esquerra Republicana Jovent Republicà, formació que segons Osuna "farà possible la governabilitat del municipi pels pròxims 3 anys i mig" tot i que no va voler anticipar escenaris pel que fa a una possible incorporació d'aquesta formació al govern municipal, no prevista ara com ara.

Fotos: l'equip de govern al complet, amb els seus 10 regidors, a la roda de premsa de presentació del PAM 2019-2023, el 18 de febrer, al Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata.

JPLAGENDA

Horaris per a les sortides al carrer durant la fase 1

Sol·licitud de beques de menjador i de llibres i material escolar per al curs 2020-2021

Sol·licitud d'ajudes al lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques per la COVID-19

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

TANCADA TEMPORALMENT Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal