fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
En marxa la 2a edició del Programa per a joves 'Tastet d'oficis: de l'horta ecològica al plat' -Serveis- 21/01/2020

L'Àmbit de desenvolupament econòmic de l'Ajuntament de Ripollet posa en marxa la 2a edició del programa d'orientació "Tastet d'Oficis: de l'horta ecològica al plat", dirigit a joves que no han acreditat l'ESO o han abandonat els estudis prematurament. Es tracta d'un projecte impulsat des de l'Ajuntament de Ripollet dins del Programa de Transicions Educatives de la Diputació de Barcelona, que subvenciona un total de 10 places. L'objectiu final del projecte és que les persones participants retornin a la formació professional o acadèmica.

En marxa la 2a edició del Programa per a joves 'Tastet d'oficis: de l'horta ecològica al plat' -Imatge 1-

Durant el programa, que es durà a terme de febrer a juny de 2020, els i les joves tindran l'oportunitat de rebre formació en l'àmbit de l'agricultura (conreu d'horta) i de l'hostaleria (cuina i cambrer/a). Mitjançant el suport i acompanyament de la persona tècnica referent, durant la seva durada es treballa en la definició d'itineraris personalitzats i es proporcionen eines i experiències per potenciar el retorn als estudis. Entre les activitats proposades es troben tallers per treballar el desenvolupament personal, conèixer el mercat de treball, descobrir en què consisteix l'emprenedoria o quines vies se'ls ofereixen per retornar al sistema educatiu.

D'altra banda, el jovent participant té l'oportunitat de rebre formació vinculada al tastet d'ofici (conreu d'horta, cuina i cambrer), amb l'aportació de valors afegits com són la preocupació pel medi ambient, la sostenibilitat o la importància de la innovació. Aquesta experiència es veu enfortida amb sortides per conèixer experiències professionals dutes a terme en l'entorn proper.

Per a més informació, cal adreçar-se a l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Ripollet (Carrer de Sant Sebastià, 26) o trucar al telèfon 935 807 642, de dilluns a divendres, de 8.30 h a 14 h.

Primera edició amb resultats positius
Les dades dels resultats de la primera edició del programa Tastet d'oficis són força positives, donat que dels 10 alumnes participants l'any passat, 7 van decidir retornar al món acadèmic i tres van optar per la recerca activa de feina. Cinc dels alumnes, quatre dels quals van realitzar les proves d'accés a grau mitjà amb resultat de no apte, van retornar a l'oferta acadèmica a través de la inscripció als PFI del mateix Ajuntament. Un altre dels alumnes va iniciar estudis de disseny, mitjançant els cursos del SOC. Els altres tres alumnes van optar per la recerca activa de feina, dos d'ells relacionada amb l'hostaleria. En definitiva, tots els alumnes continuen en contacte amb el Servei local d'Ocupació, per a formació o aspectes laborals, gràcies a les derivacions en tutories individuals i a la jornada d'informació sobre el Mercat de Treball que van dur a terme les tècniques d'ocupació.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal