fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Presentat el programa de les segones Jornades de Memòria Històrica -Societat- 30/10/2019

Les segones Jornades de Memòria Històrica de Ripollet comptaran amb una desena d'actes, entre exposicions, xerrades, actuacions i activitats vàries, que s'estenen al llarg dels mesos de novembre i desembre. Segons va avançar, en l'acte de presentació, el regidor de Memòria Històrica, Pablo López, les jornades giraran entorn tres eixos: les dones, la conscienciació dels joves i l'Any Scènica.

Presentat el programa de les segones Jornades de Memòria Històrica -Imatge 1-

S'iniciaran amb l'exposició 'Dones lliures a Ripollet', que inclourà, el dia de la seva inauguració, un reconeixement a Reyes Jiménez i a les dones represaliades pel Franquisme, seguit d'una xerrada sobre la història del moviment feminista a Ripollet, a càrrec del Comitè de Dones de Ripollet i conduïda per Helena Bea. La mostra, que estarà instal·lada a la Biblioteca, rescata de l'oblit a algunes de les moltes dones que van impulsar millores socials i defensar les llibertats a Ripollet en temps de guerra i dictadura.
Paral·lelament, el CIP Molí d'en Rata acollirà l'exposició de la Diputació de Barcelona '1939. L'abans i el després', que commemora els 80 anys de la fi de la Guerra Civil, a través de peces de 25 museus de la província de Barcelona. L'aportació de Ripollet són unes singulars cartilles infantils amb dibuixos i textos sobre la Guerra Civil.
El programa es completa amb el recital Cants d'exili i esperança de la Societat Coral "El Vallès", el 9 de novembre, al Teatre Auditori; la representació teatral Et vindré a tapar, el 14 de novembre, adreçada a batxillerats; les xerrades del CIP Molí d'en Rata sobre Neus Català, el 13 de novembre, a càrrec de Jordi Algué i 'Qui controla els aliments, controla la població', a càrrec d'Aina Muñoz i una sortida gratuïta, el 23 de novembre, per visitar la Maternitat d'Elna i al Museu Memorial de l'Exili, situat a La Jonquera i, finalment, un taller familiar, el 24 de novembre, sobre 'Menús de guerra-cuina de recursos', dins del programa Juga amb la història, del CIP Molí d'en Rata.

Altres projectes de la Regidoria de Memòria Històrica
D'altra banda, el regidor de Patrimoni, Pablo López, va aprofitar la presentació de les Jornades de Memòria Històrica per anunciar la rebuda d'una donació d'un particular de llibres i DVD de la Guerra Civil i la Dictadura; la pròxima signatura d'un conveni amb l'Amical de Mauthausen, poder col·laborar en projectes pedagògics, especialment adreçats a centres de secundària, entre altres; i, per últim, endegar un nou espai de senyalèctica, igual que l'any passat es va fer amb la Quinta del biberó.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal