fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 17 de setembre de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
Uns 6.000 infants i joves comencen aquest dijous un nou curs escolar -Educació- 12/09/2019

Aquest curs estÓ marcat per l'estrena dels dos instituts escola i la millora de centres educatius. A mÚs, uns 110 nens i nenes han comenšat ja el curs a les escoles bressol municipalitzades

Uns 6.000 infants i joves comencen aquest dijous un nou curs escolar -Imatge 1-Uns 6.000 infants i joves comencen aquest dijous un nou curs escolar -Imatge 2-

Aquest dijous, 12 de setembre, estÓ previst que comencin el curs 2019-2020 uns 4.140 alumnes d'Infantil i PrimÓria (de P3 a 6Ŕ) i uns 1.870 alumnes de l'ESO. D'aquests, 380 comenšaran la seva etapa d'escolaritzaciˇ a P3 i uns 520 joves faran el pas a la SecundÓria. Aquest curs destaca per l'estrena de dos instituts escola, la municipalitzaciˇ de les escoles bressol i les obres de millora realitzades a molts centres educatius. El regidor d'Educaciˇ, Oriol Mor, ha assegurat que "estem molt contents, perquŔ tot i alguns problemes per encabir l'alumnat i alguna obra per acabar, hem pogut fer inversions a molts centres educatius, les escoles bressol han iniciat el curs municipalitzades i el curs podrÓ comenšar amb certa normalitat".

Durant aquest estiu s'han invertit uns 260.000 euros en obres de millora a diferents centres, de les quals resta per finalitzar la de la coberta del parvulari de l'escola Josep M. Ginesta. Quant als dos instituts escola, s'estan a punt d'enllestir les obres d'adequaciˇ de les instalĚlacions de la Casa Natura per tal d'acollir l'Institut escola Els Pinetons, amb un cost d'uns 288.000 euros, i la instalĚlaciˇ dels m˛duls de l'Institut escola El Martinet, a cÓrrec de la Generalitat. AixÝ i tot, els dos centres han comunicat que faran igualment aquest dijous la rebuda als alumnes de secundÓria i que han programat diferents activitats de coneixement de l'entorn, fins que puguin comenšar les classes amb normalitat, previsiblement, la setmana vinent.

Gran mobilitat d'alumnat
Les dades d'alumnes i rÓtios sˇn totes elles provisionals, tenint en compte que la regidoria d'Educaciˇ ha rebut una quarantena de noves peticions d'escolaritzaciˇ entre juliol i principis de setembre, algunes d'elles per resoldre. El pr˛xim 17 de setembre tÚ previst reunir-se novament la Comissiˇ de garanties d'admissiˇ, per veure les altes i baixes que s'hagin donat i acabar de resoldre l'adjudicaciˇ de places, entre elles les de les quatre famÝlies que no han pogut accedir a la zona demanada i a les quals se'ls estÓ fent l'acompanyament necessari. A mÚs, enguany, el Departament d'Educaciˇ de la Generalitat va comunicar el tancament d'una lÝnia de P3 a l'escola Escursell i en aquests moments sˇn molt poques les places de P3 disponibles al municipi. En aquest sentit, Oriol Mor ha explicat que "som un municipi metropolitÓ que suporta un centenar de matrÝcules vives durant el curs" i ha assegurat que "si finalment falten places, no ampliarem rÓtios, sinˇ que exigirem la recuperaciˇ de la lÝnia de l'Escursell".

La municipalitzaciˇ Ús un altre dels trets que caracteritzaran aquest curs. D'una banda, per les Escoles Bressol Municipals, ja gestionades per l'empresa p˙blica Genera, i d'altra banda, per la creaciˇ del servei municipal d'Escola de M˙sica, que serÓ gestionat de forma indirecta i que estÓ a punt de ser adjudicat.

NdPnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal