fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 16 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
Obres per fer realitat els institut escola El Martinet i Els Pinetons -Educació- 27/08/2019

Aquestes vacances escolars s'estan duent a terme les obres d'ampliació d'El Martinet i Els Pinetons per tal que al setembre puguin acollir els alumnes que passen a primer d'ESO, en esdevenir institut escola. Les obres d'El Martinet van a càrrec de la Generalitat i les de Casa Natura, per acollir l'annex d'Els Pinetons, així com les del futur edifici polivalent, seran sufragades per l'Ajuntament de Ripollet.

Obres per fer realitat els institut escola El Martinet i Els Pinetons -Imatge 1-Obres per fer realitat els institut escola El Martinet i Els Pinetons -Imatge 2-
L'execució dels projectes arriba després de mesos de pressió de les famílies, equips docents i directius i del govern municipal, que van culminar amb el compromís, el passat mes de gener, del conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, pel qual es donava llum verda als dos nous instituts escola. Segons va manifestar en aquell moment l'alcalde, José M. Osuna, l'acord és un pas per "reformular el mapa educatiu, enfortint el projecte al nostre municipi".

Ampliació d'El Martinet
S'està construint un primer mòdul de secundària, per a dues aules i lavabos, a la pastilla de terreny, cedida per l'Ajuntament, que abans servia d'aparcament. La parcel·la està situada a la part del darrere del centre, tocant al carrer de la Font de Can Mas. En aquesta primera fase també es faran millores al gimnàs de l'escola i es repararan les filtracions de la façana i la coberta. L'obra està realitzada per l'empresa Catalana de Treballs i Obres, amb un pressupost és de 260.000 €, costejats per la Generalitat.

Aquesta construció modular s'anirà ampliant provisionalment curs a curs, per poder acollir els alumnes d'institut, mentre la Generalitat no realitzi la reforma de l'edifici principal i la construcció del nou edifici específic per a secundària, on actualment es troba el pàrquing lateral de l'escola.

Els Pinetons creix a Casa Natura
La Casa Natura està sent remodelada per acollir temporalment la secundària d'Els Pinetons. La intenció del govern és que sigui durant uns tres cursos, fins que estigui enllestit el futur edifici polivalent que l'Ajuntament edificarà a l'avinguda de Catalunya, confrontant a l'edifici de primària. Aquest terreny ha estat recentment permutat pel de la rambla de les Vinyes, amb la mateixa avinguda. El nou equipament serà compartit amb altres usos culturals, fora de l'horari no lectiu.

La Casa Natura és una construcció de dues plantes. A la planta baixa s'ubicaran les tres aules de referència dels grups d'ESO i uns lavabos. La planta semisoterrani es dividirà en dos espais polivalents i es reformaran els lavabos. A més, es revestiran les parets, s'instal·larà un cel ras amb plaques de llana de fusta, per millorar l'aïllament de l'espai. També es climatitzarà aquest espai amb bomba de calor, distribuint l'aire per conductes. L'accés dels alumnes serà per l'avinguda de Catalunya.

Quant als serveis mediambientals de Casa Natura es traslladaran a un mòdul prefabricat, a la part inferior de la finca. Disposarà de dues aules, un despatx i lavabos. Es preveu que entri en servei el pròxim mes d'octubre.

El conjunt de les obres seran realitzades per l'empresa Mon Vertical SLU, per un import de 288.090,12 €, finançades per l'Ajuntament de Ripollet.

Més espai a l'institut Palau Ausit
Aquesta tardor es farà un nou edifici a l'institut Palau Ausit per dotar de més espais als cicles formatius. Comptarà amb una aula de 60m2, un taller de 100 m2, vestidors i lavabos. L'obra costa 312.500 €, a càrrec de la Generalitat, amb l'objectiu de potenciar la formació professional a la ciutat.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal