fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 13 de novembre de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
L'Ajuntament de Ripollet farà un reconeixement a Jordi Petit durant la Diada LGTBI de dissabte -Societat- 18/07/2019

Aquest dissabte, 20 de juliol, a partir de les 20 h, el parc del riu Ripoll acollirà la celebració de la Diada LGTBI. L'acte començarà amb la lectura del manifest de la Comissió Unitària 28 de juny i tot seguit es farà, com és habitual, un reconeixement a una persona o col·lectiu significatiu en la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI. Enguany s'ha decidit destacar l'escriptor i activista Jordi Lozano González (Barcelona, 14 de juny de 1954), més conegut com a Jordi Petit, que l'any 1984 va ser coordinador del Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Ripollet.

L'Ajuntament de Ripollet farà un reconeixement a Jordi Petit durant la Diada LGTBI de dissabte -Imatge 1-

Jordi Petit és un activista històric de l'Estat Espanyol, que va ingressar l'any 1977 al moviment gai, encara il·legal. Vinculat al Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), on va ser coordinador, i a la Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, on fou secretari general, també es va implicar en la lluita contra el VIH/SIDA i la solidaritat amb els gais seropositius. A més, ha tingut càrrecs de rellevància internacional, com és el de secretari general a International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA).

Durant la seva trajectòria ha rebut nombrosos reconeixements, entre els que destaca la Medalla d'Honor de Barcelona (2000) i la Creu de Sant Jordi (2008).

Canvis en el cartell amb la incorporació de Luis Miguélez
Per motius aliens a l'organització, finament, Gaga Xpression i Tonisha Heels no podran actuar a 'L'orgull de Ripollet!'. Les substitueix el guitarrista, cantant, compositor i productor musical Luis Miguélez, que actuarà acompanyat per Gala Von Rich & Estrella Xtravaganza. Miguélez, relacionat en els seus inicis amb la "movida madrilenya", ha estat vinculat durant la seva trajectòria a formacions com Almodóvar i McNamara, Alaska y Dinarama o Fangoria, deixant la seva empremta en el panorama musical pop-punk-glam-rock estatal. Dissabte oferirà un repàs a la seva carrera musical, amb l'espectacle "Todo Hits".

NdPContinguts relacionats amb aquest:
- Orgull festiu i reivindicatiu a Ripollet [Notícies]
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal