fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El programa de la Festa Major 2019 de Ripollet, a escena! -Cultura- 07/06/2019

Prop de 90 activitats, que arribaran a tots els barris, per a tots als públics i sense oblidar la personalitat pròpia de la ciutat és el resultat de l'intens treball realitzat enguany per la Comissió de Festa Major. Una Festa Major amb perspectiva de gènere i emmarcada en l'Any de les Arts Escèniques, que manté el pressupost de 220.000 € de l'any passat. Treballat per les pròpies entitats des del passat mes d'octubre, el programa gira entorn els quatre eixos que s'han anat reforçant durant aquests quatre anys: participació, descentralització, àmplia oferta i personalitat pròpia.

El programa de la Festa Major 2019 de Ripollet, a escena! -Imatge 1-El programa de la Festa Major 2019 de Ripollet, a escena! -Imatge 2-

L'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna; el regidor de Cultura, Oriol Mor i membres de la Comissió de Festa Major van presentar ahir dijous el programa. Osuna, que va agrair personalment a les entitats el seu esforç, va destacar com "en els darrers 4 anys hem vist com ha crescut el nombre d'activitats i amb ell també el nombre d'entitats participants". Per a elaborar el programa d'activitats, que començarà dijous, 22 d'agost, amb la Pre-Festa de l'Aresta, es van crear les comissions d'infantil, del mercat de la vinya, dels joves i del pregó. A més, s'ha treballat "pensant en ampliar l'oferta per al públic familiar i per portar encara més la festa als barris", com va explicar el regidor de Cultura, Oriol Mor.

Una festa amb perspectiva de gènere
Fruit de la moció aprovada al Ple de l'Ajuntament, aquesta Festa Major s'està treballant també amb una perspectiva de gènere, com a eix transversal i no com a campanya concreta. Així, a través d'una comissió tècnica, s'està treballant en l'elaboració d'un 'Protocol per a una Festa Major sense violència masclista ni LGTBIfòbica', que tal com va explicar l'alcalde es presentarà més endavant en roda de premsa.

Personalitat pròpia
El Mercat de la Vinya ocuparà novament el nucli antic i oferirà una programació d'activitats pròpia. Activitats relacionades amb el nostre patrimoni com la Casa de la Vinya. En aquests moments, s'està fent una crida als veïns i veïnes que han tingut algun contacte amb el món de la vinya a Ripollet per fer créixer encara més aquest mercat amb els seus testimonis i vivències. Aquest any, a més, s'introdueix el tema del consum social i solidari i es recupera la trepitjada del raïm.

Homenatge a Lorca, Tribade, Xiula...
Entre les activitats del programa, per a tots els públics, destaca l'espectacle 'Nueva York en un poeta', a càrrec d'Alberto San Juan, amb una prèvia de dansa dedicada a Lorca; el concert de Tribade la nit de dissabte als Pinetons; el de Wax&Boggie diumenge i els grups d'animació infantil Xiula i Xics&Roll Band. També es manté el Holi dissabte i el Centre Cultural acollirà una exposició amb fotos de la Festa Major dels darrers quatre anys.

Quant als espais, s'ha apostat per convertir la plaça del Molí en una zona de concerts. Als barris de Pont Vell, Can Mas, Pinetons i Can Clos, s'afegeix Sant Andreu com a escenari, on es farà una gran festa dedicada als animals. I la plaça de Pere Quart es manté com a zona de petits lectors, dinamitzada per la Biblioteca.

Aquesta Festa Major també comptarem amb un estand de Ripollet Ràdio fent programació en directe dissabte i diumenge, el servei de Bus Pollet i la campanya de prevenció de consum responsable.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal